Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія наступає тактикою подвійного удару: яке місто в небезпеці
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія наступає тактикою подвійного удару: яке місто в небезпеці

Схожу тактику росіяни застосовували під час захоплення інших українських міст, зокрема Бахмута та Авдіївки

9 квітня 2024, 15:24 comments1282
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська використовують тактику подвійного удару під час штурмів Часового Яру Донецької області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє аналітик німецького видання "BILD" Юліан Репке на основі аналізу відкритих даних.

Росія наступає тактикою подвійного удару: яке місто в небезпеці

Наступ Росії. Фото з відкритих джерел

Експерт вивчив маневри ЗС РФ під Часовим Яром за останні 10 днів. За його словами, тактику подвійного удару (double push) Росія застосовувала і раніше під час захоплення українських міст та сіл. Вона полягає в обході позицій противника з флангів та одночасному прямому фронтальному ударі.

"У битві за Часів Яр російські війська вторгнення намагаються реалізувати свою успішну (Авдіївка, Бахмут, Новомихайлівка тощо) тактику подвійного удару: кліщі з півночі та півдня плюс прямий штурм міста зі сходу", — пише Репке.

Читайте також на порталі "Коментарі" — аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Росія ще тільки готує великий масований наступ, а російські військові вже активізували наступальні операції вздовж усієї лінії фронту в Україні. Через затримку з наданням військової допомоги США українським захисникам доведеться накопичувати ресурси та приймати складні рішення щодо пріоритетності в обороні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ситуація на нинішній стадії російсько-української війни залишається дуже складною для України. Противник не тільки тисне вздовж усієї лінії фронту та тероризує дронами та ракетами нашу енергосистему, а також цілеспрямовано стирає з лиця землі мирні міста, а й явно готує нову хвилю наступу. Україна, у свою чергу, намагається послабити ворожий потенціал своїми дроновими ударами, які набувають все більш далекобійного відтінку. Але нам катастрофічно не вистачає допомоги партнерів, що періодично пишуть самі західні медіа. Спеціально для порталу "Коментарі" експерти проаналізували те, що відбувається на військових і дипломатичних фронтах нашої війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини