17 загиблих та 78 постраждалих: наслідки ракетного удару окупантів по Чернігову

Внаслідок ракетного удару російських загарбників по Чернігову загинули 17 цивільних, ще щонайменше 78 зазнали травм різного ступеня важкості. 18 квітня у місті оголошено День жалоби.

Про це повідомив виконувач обов’язків мера Чернігова Олександр Ломако, передає Відкритий.

За його словами, до лікарень було шпиталізовано 40 людей. Загалом постраждали 78 цивільних, ще 17 – загинули.

Як повідомляє поліція Чернігівської області, серед жертв — інспекторка відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління Аліна Миколаєць. Вона служила в поліції з червня 2023 року.

17 загиблих та 78 постраждалих: наслідки ракетного удару окупантів по Чернігову

Пошкоджень зазнали понад 20 багатоквартирних будинків. Там уже працюють міські служби, аби швидко надати необхідну допомогу.

«Сьогодні Чернігів пережив жахливий ракетний удар російських терористів. О дев‘ятій ранку три ворожі ракети вдарили по цивільній та соціальній інфраструктурі. Є багато руйнувань, на жаль, є жертви. Висловлюю щирі співчуття рідним та близьким усіх загиблих. Мною підписано розпорядження про оголошення 18 квітня Днем жалоби.

На жаль, відомо про 17 людей, яких сьогодні в Чернігові росія вбила своїми ракетами. 78 осіб звернулися до лікарень, вони отримали всю необхідну допомогу. Понад 40 осіб госпіталізовано. З перших хвилин після удару на місці працювали всі необхідні служби. Хочу подякувати рятувальникам, медикам, поліцейським, всім комунальним службам міста за злагоджену та чітку роботу з ризиком для власного життя.

Створено та працює оперативний штаб. На місці розгорнуті намети, в яких постраждалі можуть отримати всю необхідну інформацію. Пошкоджень зазнали понад 20 багатоквартирних будинків. Там уже працюють міські служби, щоб швидко надати необхідну допомогу. Сьогоднішньої трагедії в Чернігові могло б не статися, якби Україна мала більше засобів протиракетної оборони. Зволікання наших західних партнерів призводить до зростання кількості невинних жертв в Україні. Щирі співчуття рідним та близьким загиблих», – зазначив Олександр Ломако.

17 загиблих та 78 постраждалих: наслідки ракетного удару окупантів по Чернігову

Олександр Ломако

17 загиблих та 78 постраждалих: наслідки ракетного удару окупантів по Чернігову - рис. 1

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , , ,