Українські консульства призупинили послуги для призовників, в МЗС це вважають “справедливим рішенням”

У деяких консульствах України з 23 квітня припинили надання послуг чоловікам 18-60 років. В МЗС заявили, що перебування чоловіків за кордоном – не звільняє від “обовʼязків перед Батьківщиною”.

Про це інформує Відкритий із посиланням на заяву міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Міністр заявив, що доручив вжити заходів щодо відновлення “справедливого ставлення до чоловіків мобілізаційного віку в Україні та за кордоном”.

“Як це виглядає зараз: чоловік призовного віку виїхав за кордон, показав своїй державі, що питання її виживання його не обходить, а потім приходить і хоче отримати від цієї держави послуги. Так не працює. У нас в країні війна”, — зазначив Кулеба.

Міністр наголосив, що перебування за кордоном не звільняє українця  від “обовʼязків перед Батьківщиною”, зокрема оновлювати свої дані у військкоматах, і саме тому, за його словами, він доручив припинити надання деяких послуг таким людям.

“Це буде чесно”, — вважає міністр.

Незабаром МЗС пояснить порядок отримання консульських послуг у закордонних дипломатичних установах із наближенням до вступу в дію закону про мобілізацію.

Крім того, Центр обслуговування громадян “Паспортний сервіс” заявив, що закордонні підрозділи державного підприємства “Документ” перестали видавати готові документи українцям. Повідомлялося про те, що це сталося через технічні причини, й про те, що видання паспортів можливе для дітей до 12 років, у звʼязку з відсутністю необхідності біометричної верифікації.

Українські консульства призупинили послуги для призовників, в МЗС це вважають "справедливим рішенням"

Нагадаємо, 16 квітня глава держави Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію. Він набуде чинності в Україні менш ніж за місяць. Згідно з законом, перевіряти військовий квиток мають право представники ТЦК, поліцейські та прикордонники.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

 

Теги: , ,