Голова Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що Вірменія “перейшла усі червоні лінії” 

Головне за день:

Спікер вірменського парламенту підтримав територіальну цілісність України, викликавши гнів у Росії

Заява Алена Симоняна про підтримку України, Молдови, Грузії, Кіпру та інших країн стала причиною дипломатичної напруги між Вірменією та Росією.

Під час виступу на конференції голів парламентів держав Євросоюзу Симонян чітко заявив про підтримку територіальної цілісності України, а також Молдови, Грузії, Кіпру та всіх інших країн. Він також засудив кампанію погроз і дезінформації, яку, на його думку, організовує Росія.

“В центрі уваги конференції — питання вторгнення Росії в Україну та близькосхідний конфлікт”, – заявив Симонян. – “Я хотів би підтвердити, що Вірменія рішуче захищає територіальну цілісність України, а також Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн”.

Також читайте: На росії затримали заступника міністра оборони Шойгу

Його слова викликали бурхливу реакцію в Росії. Голова Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко звинуватила Симоняна у “переході всіх червоних ліній” та “русофобії”.

“Хотілося б поставити колезі, голові парламенту Вірменії запитання: від чийого імені він озвучував такі сюжети? Точно не від імені вірменського народу, з яким Росію пов’язує вікова дружба. Ми не можемо залишити без уваги такого роду русофобські виступи”, – заявила вона.

Матвієнко також доручила сенаторам підготувати й направити до парламенту Вірменії запит у зв’язку з “антиросійськими” заявами спікера вірменського парламенту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦