Росія застосує новий план дестабілізації України вже в травні: подробиці

Які виклики передбачає план Росії

Росіяни намагатимуться підірвати українську мобілізацію та політичну легітимність Володимира Зеленського. Про це розповів заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький виданню The Economist, повідомляє портал "Коментарі".

Він спрогнозував, що у травні РФ застосує “трирівневий” план дестабілізації України, який складається з трьох частин - військової, дезінформаційної та міжнародної. 

Вадим Скібіцький вважає, що основним фактором буде військовий.

А ось, за його словами, для того, щоб нещодавно виділена Сполученими Штатами військова допомога надійшла на лінію фронту, знадобляться тижні.

Однак, як повідомляє видання зі слів представника ГУР, навряд чи ця допомога зрівняє український потенціал з російськими запасами снарядів або забезпечить ефективний захист від російських керованих авіаційних бомб.

Другою частиною плану РФ є дезінформаційна кампанія в Україні. Вона буде спрямована на підрив української мобілізації та політичної легітимності президента Володимира Зеленського. Хоча Конституція дозволяє безстрокове продовження його дії у воєнний час, як пише видання, опоненти президента вже наголошують на його вразливості.

Третьою частиною плану, на думку заступника начальника ГУР, є російська кампанія з міжнародної ізоляції України. За його словами, “вони будуть трясти ситуацію, як зможуть”.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, бачення мера Києва Віталія Кличка про легітимність Президента України Володимира Зеленського. Він зазначив, що багато маніпуляцій зараз щодо цього питання. Мер Києва вважає їх небезпечними, коли в країні війна. Що думає очільник Києва, читайте за посиланням




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися