Головна Новини Світ США США потрібен час на подумати. На Заході стривожили прогнозом щодо подальшої поставки зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

США потрібен час на подумати. На Заході стривожили прогнозом щодо подальшої поставки зброї

Більша частина великої зброї та навіть деяких снарядів, які профінансовані в рамках виділення допомоги Україні, можуть бути поставлені на фронт аж наприкінці літа, а може, навіть і пізніше, пише видання The New York Times

3 травня 2024, 17:01
Поділіться публікацією:

Україна почала отримувати військову допомогу від Сполучених Штатів у рамках надання перших пакетів допомоги. Наприклад, за даними The New York Times, минулого тижня в Україну надійшла партія протитанкових засобів, ракет, а також 155-міліметрових артилерійських снарядів. Друга партія, за інформаціє журналістів, прибула в понеділок. При цьому відомо, що наступного дня до Польщі з Іспанії прибула нова поставка ракет-перехоплювачів до систем Patriot. Як відзначає видання, що вже зовсім скоро ці ракети будуть поставлені на фронт.

США потрібен час на подумати. На Заході стривожили прогнозом щодо подальшої поставки зброї

США і Україна

Втім, за інформацією The New York Times, Сполученим Штатам ті іншим союзникам України надалі буде надзвичайно важко підтримувати такий високий тем поставок озброєння.

Видання із посиланням на високопоставлених чиновників Сполучених Штатів відзначило, що Україна зараз найбільше потребує саме артилерії, а також засобів протиповітряної оборони та інших боєприпасів. До того ж, їх можна достатньо швидко доставити в Україну.

А от якщо говорити про бойові машини, човни, складні гармати, а також ракетні установки чи системи протиповітряної оборони, то їх доставка є складною та вимагає багато часу.

Більше того, за інформацією видання, один американський чиновник зробив тривожний прогноз про те, що більша частина великої зброї, яку профінансовали за рахунок нової допомоги Сполучені Штати, а також навіть  деякі боєприпаси, дуже ймовірно, не зможуть бути доставлені на фронт в Україну до кінця літа, а то навіть і пізніше.

У коментарі The New York Times один із американських посадовців підкреслив, що потрібен певний час для того, аби мати розуміння, що саме можна передати на фронт в Україну, щоб такими діями не виснажити підрозділи НАТО. Зокрема, за його словами, мова може йти про Bradley та броньовики Humvee. В цьому контексті чиновник додав, що такі снаряди як калібру 155 міліметрів, є надзвичайно дефіцитними у всьому світі.

При цьому видання відзначає, що для користування певною зброєю українським військовим знову будуть потрібні навчання. В цьому контексті згадується третя системи Patriot, яку пообіцяла надати Німеччина. За інформаціє журналістів, ця система протиповітряної оборони прибуде в Україну точно не раніше кінця червня.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що США можуть максимально затягнути процес надання Україні необхідної зброї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини