Головна Новини Суспільство Війна з Росією США провалили місію в Україні: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

США провалили місію в Україні: про що йдеться

За інформацією WSJ, американські дрони виявилися нездатними і не допомогли ЗСУ на фронті.

10 квітня 2024, 08:18 comments3650
Поділіться публікацією:

Американська компанія Skydio із Кремнієвої долини відправила сотні своїх найкращих безпілотників в Україну, щоб допомогти боротися з окупантами, але техніка не дуже добре себе зарекомендувала. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal.

США провалили місію в Україні: про що йдеться

Дрони компанії Skydio. Фото: із відкритих джерел

Наголошується, дрони Skydio збивалися з курсу і губилися через російську радіоелектронну боротьбу. Компанія повернулася до розробки та будівництва нового флоту.

Як йдеться у статті, більшість малих дронів американських стартапів не змогли проявити себе в бою, розвіявши надії компаній на те, що значок про проходження бойових випробувань принесе продаж та увагу. Це також погана новина для Пентагону, який потребує надійного постачання тисяч малих безпілотних літальних апаратів.

WSJ зазначив, що у першій війні, де малі безпілотники відіграли важливу роль, американські компанії досі не мають значної присутності. Американські безпілотники, як правило, дорогі, несправні та їх важко ремонтувати, кажуть керівники компаній-виробників безпілотників, українці на передовій, українські чиновники та колишні американські військові чиновники.

Не маючи рішень на Заході, Україна звернулася до дешевшої китайської продукції, щоби поповнити свій арсенал безпілотників.

ЗМІ зазначає, що генеральний директор Skydio Адам Брай визнав, що його безпілотники виявилися марними.

Видання з посиланням на українську владу зазначає, що американські безпілотники є крихкими і нездатними подолати російські технології глушення та відключення GPS. Іноді вони не могли злітати, виконати місію чи повернутися. Американські безпілотники часто не можуть літати на заявлені відстані чи нести значне корисне навантаження.

Керівники американських компаній-виробників безпілотників заявили, що для них стало сюрпризом розгортання радіоелектронної війни в Україні.

Однак ЗСУ знайшли способи отримати велику кількість безпілотників, а також запчастини до них із Китаю. Військові використовують готові китайські безпілотники, здебільшого компанії SZ DJI Technology.

Читайте також на порталі "Коментарі" — якої зброї точно побільшає у ЗСУ: Зеленський дав обіцянку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ираида

11 квітня 2024, 10:50

7, :)))))))

7

10 квітня 2024, 08:59

Керівники американських компаній-виробників безпілотників заявили, що для них стало сюрпризом розгортання радіоелектронної війни в Україні. Джерело: https://society.comments.ua/ua/news/warrussia/ssha-provalili-misiyu-v-ukraini-pro-scho-ydetsya-729661.html © Comments.ua :(


Новини