Суд Європейського Союзу в Люксембурзі розпорядився виключити з списків санкцій ЄС двох російських олігархів – співзасновників концерну “Альфа-Груп” Михайла Фрідмана і Петра Авена. Рішення ухвалено 10 квітня.

Про це йдеться у рішенні суду. Зазначається, що своє рішення суд аргументував тим, що:

  • “жодна з причин, викладених у початкових санкційних актах, не є достатньо обґрунтованою”;
  • відповідно, включення Авена і Фрідмана до списків санкцій не було виправданим.

“Що стосується продовження дії актів, суд вважає, що Рада ЄС не надала жодних додаткових доказів порівняно з тими, на які вона спиралася в первинних актах”, – йдеться в документі.

Суд не побачив зв’язку російських олігархів із Путіним

Водночас, наголошується, на думку суду хоча й є підстави вважати, що Фрідман та Авен близькі до оточення глави Кремля Володимира Путіна чи до нього самого, “вони не демонструють, що [олігархи] підтримували дії чи політику, які підривають чи загрожують територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України”

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім того, вважає суд, ці підстави не доводять, що Фрідман та Авен надавали матеріальну чи фінансову підтримку російським особам, відповідальним за анексію Криму чи дестабілізацію України. А також, “що вони отримували вигоду від цих осіб”.

Популярне: