Верховна Рада України попередньо схвалила законопроєкт про покарання за ухилення від мобілізації

Верховна Рада України проголосувала в першому читанні за посилення відповідальності за військові правопорушення.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі, передає Відкритий.

Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроєкт “Про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за військові правопорушення”. Цей законопроєкт передбачає значне збільшення покарань за порушення військового обліку та ухилення від мобілізації.

Згідно з висновком депутата Верховної Ради Железняка, ухвалили урядову версію законопроєкту на першому читанні, в якій міститься значна кількість суперечливих та жорстких норм. Тому пропоновані до нього поправки від парламентського Комітету потрібно буде внести під час голосування на другому читанні.

Урядовий законопроєкт про посилення відповідальності за порушення правил військового обліку передбачає підвищення штрафів з нинішніх 850-1 500 до 8 500-17 000 тисяч гривень, а за неявку за повісткою без поважних причин – до 153-204 тисяч гривень. Крім того, запроваджується кримінальна відповідальність за відмову від проходження медогляду.

Рада попередньо схвалила законопроєкт про покарання за ухилення від мобілізації

Також Рада проголосувала в першому читанні за законопроєкт про мобілізацію засуджених. До другого читання теж обіцяють зміни — приберуть ризики щодо мобілізації корупціонерів і осіб, які скоїли тяжкі злочини.

Нагадаємо, Міноборони України представило шість пунктів законопроєкту про мобілізацію та військову підготовку.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , , ,