“Масштаби руйнувань — жахливі”: Трипільську ТЕС знищено внаслідок російської атаки

Ілюстративне фото: Facebook/ german.galushchenko

Трипільська теплоелектростанція у Київській області зруйнована в результаті російської атаки в ніч на 11 квітня: ПАТ “Центренерго” втратило всю генерацію. Про це повідомляє FREEДОМ з посиланням на заяву компанії.

Зазначається, що унаслідок влучань сталася масштабна пожежа у турбінному цеху. Загиблих немає.

“Масштаби руйнувань — жахливі. Грошима це не оцінити. Це для нас найбільший виклик за всю історію підприємства. Але я переконаний — ми з ним справимось”, — наголосив голова наглядової ради ПАТ “Центренерго” Андрій Гота.

Трипільська ТЕС була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

22 березня 2024 року вщент було знищено Зміївську ТЕС у Харківській області, 25 липня 2022 року Росія окупувала Вуглегірську ТЕС на Донеччині. Таким чином на сьогодні ПАТ “Центренерго” втратила 100% генерації.

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що уночі 11 квітня армія РФ атакувала енергетичну інфраструктуру у низці областей України.

“Ворог знову атакує нашу енергетичну інфраструктуру! Атаковані об’єкти генерації та системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях”, — написав міністр.

Він додав, що енергетики вже працюють над усуненням наслідків.

Читайте також: Війська РФ завдали по Україні масованого повітряного удару — атакували енергетичну інфраструктуру

Раніше міністр енергетики та захисту довкілля України (2019-2020 рр.) Олексій Оржель заявив, що збільшення терористичних атак з боку Росії та руйнування інфраструктури на території України спрямовані не тільки на створення максимального дискомфорту для населення, а й на підрив економічної активності країни.

Прямий ефір