Російський масований удар по енергетиці України 11 квітня спричинив повне знищення Трипільської теплоелектростанції (ТЕС) у Київській області. Внаслідок попадань на станції виникла масштабна пожежа в турбінному цеху. Енергетики називають масштаби руйнувань “жахливими”.

Крім того, після руйнування Трипільської ТЕС “Центренерго” втратило 100% генераціїповідомили у компанії. Як зазначив наглядова рада “Центренерго”, на ТЕС тривають роботи з локалізації вогню. “Всі працівники, які були на зміні під час обстрілу, живі“, – додав Гота.

Трипільська ТЕС була найбільшим постачальником електроенергії у Київській, Черкаській та Житомирській області. “Масштаби руйнувань – жахливі. Фінансами це не оцінити”, – сказав Гота.

Водночас міський голова Українки на Київщині Олександр Туренко спочатку закликав мешканців міста щільно зачинити вікна через потрапляння продуктів горіння в повітря. Але через деякий час Туренко відредагував пост, і в тексті залишився тільки заклик зарядити пристрої та зробити запаси води.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Після масованої російської атаки на енергетику депутати Верховної Ради викликали міністра інфраструктури Олександра Кубракова та голову Держагентства відновлення Мустафу Найєма на засідання. Їм хочуть поставити питання щодо захисту критичної інфраструктури, повідомив нардеп Ярослав Железняк (“Голос”).

Популярне: