Росія продовжує атаки на енергосистему України: повністю знищено Трипільську ТЕС

Унаслідок масованої атаки РФ у ніч на 11 квітня повністю знищено Трипільську теплоелектростанцію в Київській області.

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Facebook-сторінку ПАТ “Центренерго”.

Внаслідок потрапляння ракет сталася велика пожежа в турбінному цеху.

В ефірі телемарафону голова наглядової ради ПАТ “Центренерго” Андрій Гота розповів, що незважаючи на знищення турбінної електростанції, ситуація в енергосистемі залишається стабільною.

“Я сподіваюсь, що кияни не відчують на сьогодні (наслідків, – ред.). Але це вже питання не тільки до нас, а всієї енергосистеми України. Наразі я маю інформацію, що ситуація стабільна”, – зазначив Гота.

Він заявив, що встановлено конкретні терміни відновлення роботи електростанції. Гота нагадав, що у серпні минулого року їхній колектив стикався з подібною ситуацією: тоді блоки не були пошкоджені, проте були зупинені та не працювали.

Центренерго втратило 100% генерації: росіяни повністю знищили Трипільську ТЕЦ

Трипільська ТЕС – була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

Станом на 16 годину пожежу на ТЕС, яка виникла через ракетний обстріл рф – локалізували. Триває ліквідація займання на окремих ділянках.

Рятувальники приступили до розбору зруйнованої будівлі машинної зали.

Нагадаємо, кіберфахівці Служби безпеки зірвали нову спробу росіян завдати ракетного удару по військовій та критичній інфраструктурі Дніпра.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , , ,