Зарплата єврочиновників в обмін на Patriot для України

Європарламент не затвердив бюджет Ради ЄС.
Зарплата єврочиновників в обмін на Patriot для України
ілюстративне фото / Wikipedia.org

Європарламент на пленарному засіданні відмовився затверджувати бюджет Європейської Ради, доки вона не передасть Україні 7 додаткових систем ППО Patriot.

Про це рішення пише Mind з посиланням на слова литовського депутата Андрюса Кубілюса у соцмережі Х.

«Європейський парламент зупинив рішення про фінансування Ради ЄС через зрив постачання систем Patriot в Україну», – заявив Андрюс Кубілюс.

Читайте також:

Як повідомляє видання, раніше бельгійський депутат Гі Верхофстадт вніс відповідну пропозицію до сесійної зали. За його словами, йому здається скандальною заява Ради ЄС, що «відчиняє двері для України», проте «навіть не здатна у такій терміновій ситуації вирішити питання та надіслати певну кількість протиракетних систем в Україну».

«Ви всі бачите, що за останні 20 днів кількість російських атак на найбільші міста України стрімко зросла – під ударом шпиталі, електростанції, житлові будинки… Усього 100 таких систем. Вони просять 7, щоб захистити свої міста», – сказав Гі Верхофстадт.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Куліба відзначив термінову потребу України у більшій кількості систем ППО Patriot та подібних до неї на тлі збільшення інтенсивності російських атак.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK