Європарламент відмовився погоджувати фінансування Ради ЄС до передачі систем Patriot Україні — деталі

Прапор Євросоюзу. Фото: gettyimages.com

Європарламент відмовився погоджувати фінансування Ради ЄС, доки Україні не дадуть нові системи Patriot. Зняти з порядку денного затвердження бюджету Європейської Ради запропонував євродепутат, прем’єр-міністр Бельгії (1999-2008 рр.) Гі Вергофстадт. Це рішення називають безпрецедентною подією. Його підтримали 515 парламентаріїв, інформує FREEДОМ.

“Ви всі бачите, що за останні 20 днів кількість російських атак на найбільші міста України стрімко зросла — під ударом госпіталі, електростанції, житлові будинки. Мені здається скандальним, що Європейська Рада, кажучи, що відчиняє двері для України, водночас навіть не спроможна в такій нагальній ситуації розв’язати питання і відправити певну кількість протиракетних систем в Україну. Загалом є 100 таких систем. Вони просять сім, щоб захистити свої міста”, — заявив Гі Вергофстадт.

Читайте також: Війська РФ завдали по Україні масованого повітряного удару — атакували енергетичну інфраструктуру

Нагадаємо, сьогодні, 11 квітня, президент України Володимир Зеленський на полях саміту Тримор’я на переговорах із президентом Литви Гітанасом Наусєдою розповів про наслідки російських ударів по цивільній інфраструктурі та поінформував про потреби України в протиповітряній обороні (ППО).

Прямий ефір