В Одесі затримали аматора РФ, який збирав інформацію про ППО та РЕБ

В Одесі затримали аматора РФ, який збирав інфу про ППО та РЕБ.

В Одесі затримали аматора РФ, який збирав інфу про ППО та РЕБ. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
15 квiтня 10:22

СБУ затримала 47-річного інформатора, який хотів "засвітити" українську ППО під Черкасами та Одесою та готував серію ракетних ударів. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Чоловік збирав інформацію про розміщення радіолокаційних станцій протиповітряної оборони у цих регіонах. Такі комплекси захищають інфраструктуру областей та допомагають ППО виявляти ворожі ракети та дрони.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після повномасштабного вторгнення Росії чоловік сподівався, що його "роботу" помітять окупанти. Саме тому він почав збирати інформацію щодо місць дислокації сил оборони. Зібрані дані зловмисник розповсюджував у відкритому доступі.

СБУ викрила злочинні наміри фігуранта на початковому етапі його діяльності. Надалі всі дії ворожого інформатора були документовані та заблоковані. Під час обшуків за місцем проживання зловмисника виявлено мобільні телефони на місці злочину.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪️⁠ ⁠частина друга статті 114-2 (несанкціоноване розповсюдження інформації про спрямування, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах військового стану);
▪️⁠ ⁠частина перша та третя статті 436-2 (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Продовжується розслідування щодо встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до восьми років ув'язнення з конфіскацією майна.

В Одесі затримали аматора РФ, який збирав інфу про ППО та РЕБ.В Одесі затримали аматора РФ, який збирав інфу про ППО та РЕБ. Фото: t.me/SSU_Odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах