Чоловік збирав інформацію про розміщення українських систем протиповітряної оборони (ППО) та намагався передати її окупантам 

Головне за день:

За даними СБУ, 47-річний мешканець Черкас, бувши прихильником “русского міра”, після початку повномасштабного вторгнення РФ почав збирати дані про місця дислокації українських Сил оборони, зосередившись на радіолокаційних станціях ППО в Черкаській та Одеській областях. 

Ці станції відіграють важливу роль у захисті інфраструктури та допомагають українським ППО виявляти та збивати ворожі ракети та дрони.

Зібрану інформацію зрадник планував передати окупантам, сподіваючись таким чином “заслужити” їхню прихильність. Зловмисник поширював дані про українські ППО в відкритому доступі, намагаючись “засвітити” їх позиції для ворожих ударів.

Також читайте: Окупанти скаржаться на винахідливість ЗСУ та називають “сволотами”

Дії зрадника були вчасно викриті співробітниками СБУ. Контррозвідка Служби безпеки задокументувала всі його злочинні дії та вжила заходів для їх блокування.

Під час проведення обшуків за місцем проживання зрадника було виявлено мобільні телефони з доказами його протиправної діяльності.

Наразі йому оголошено про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про ЗСУ в умовах воєнного стану) та ч. 1, 3 ст. 436-2 (виправдовування агресії РФ). 

Зрадника відправили в СІЗО, він може сісти на 8 років. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦