RU
 

Суд виправдав топчиновника з ДПСУ у справі про незадекларований маєток

Текст: ,  15 квітня 2024, 17:41
0
2644
Суд виправдав топчиновника з ДПСУ у справі про незадекларований маєток
Фото: Думська
Сергій Мул уникнув кримінальної відповідальності за незадекларований будинок

Сергій Мул у декларації за 2021 рік не вказав будинок у Борисполі. Родина посадовця жила там упродовж 2020 року.


Вищий антикорупційний суд ухвалив виправдувальний вирок та визнала невинуватим заступника директора одного з департаментів Адміністрації Державної прикордонної служби України, якого звинувачували у недостовірному декларуванні. Про це повідомила пресслужба ВАКС у понеділок, 15 квітня.
 
У повідомленні пресслужби суду не вказано прізвища підозрюваного, проте за даними Liga.net, йдеться про генерал-майора Державної прикордонної служби Сергія Мула.

За версією слідства, Мул у декларації за 2021 рік не вказав будинок у Борисполі. Хоча офіційно він не введений в експлуатацію, але є придатним для проживання і родина посадовця жила там упродовж 2020 року.
 
Вартість цього об'єкту незавершеного будівництва оцінювалась у понад 1,5 млн гривень. Обвинуваченому інкримінували умисне внесення суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
 
Однак суд визнав докази сторони обвинувачення недостатніми та виправдав генерала у зв’язку з відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення. Вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів. 
 
Генерал Мул став відомим у 2023 році після публікації відео його спілкування з працівниками патрульної поліції. Восени 2022 року поліціянти зупинили автомобіль генерала посеред ночі під час комендантської години. Його намагались перевірити на стан алкогольного сп'яніння, але він відмовився проходити обстеження й погрожував поліціянту словами: "Принциповий? Ризикуйте!"
 
Після скандалу Мула звільнили з посади начальника Південного регіонального управління ДПСУ й перевели на посаду заступника директора Департаменту організації роботи, планування та контролю адміністрації ДПСУ в Києві.
 
Прізвище Мула також фігурувало у ще одному скандалі 2023 року, коли його підлегла пресофіцерка під час повномасштабного вторгнення поїхала до Парижа зустрічати Новий рік. Після цього її звільнили. 

Нагадаємо, працівники ДБР завершили розслідування щодо незаконного збагачення колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: судприговорВакс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі