Без опадів: якою буде погода у Дніпрі 16 квітня

У Дніпрі 16 квітня буде мінлива хмарність, опадів не очікується.

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Укргідрометцентр.

Прогноз погоди у Дніпрі

16 квітня у Дніпрі опадів не очікується. Температура повітря +25…+27 градусів. Вітер південно-західний, силою 7-12 метрів на секунду.

Прогноз погоди в Україні

“У вівторок, 16 квітня, нестійка погода. У більшості областей, крім південної та центральної частини країни, короткочасні дощі. Подекуди з грозами. Вітер на Лівобережжі південно-західний, у західних областях західної чверті, 7 — 12 м/с, місцями пориви, 15 — 20 м/с. Нічна температура повітря в північних та західних областях +6+11 градусів, вдень +12+17 градусів. У південних, центральних та східних областях вночі +11+16 градусів, вдень +23+28 градусів”, – повідомили в Укргідрометцентрі.

Без опадів: якою буде погода у Дніпрі 16 квітня

Народні прикмети й традиції на 16 квітня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • наскільки багато вже виросло подорожника, настільки багатим буде урожай;
  • чутно грім — хліб добре вродить;
  • злива — до спекотної погоди влітку;
  • вітряно і прохолодно — таким слід очікувати й літо.

Цього дня в давнину йшли до садка, щоб там почати наводити лад. Зокрема, вже білили дерева. А городники висаджували розсаду капусти й огірків.

16 квітня в Україні та світі

Без опадів: якою буде погода у Дніпрі 16 квітня

16 квітня відзначають Всесвітній день голосу. Свято було створене, щоб підкреслити безцінне значення голосу в житті людини, привернути увагу до тих проблем, які пов’язані зі здоров’ям. Варто зазначити, що сила впливу голосу дуже велика. Навіть саме це слово має кілька значень. Ми часто можемо почути про такі поняття, як “голос душі” чи “голос совісті”.

Також сьогодні День обізнаності про стрес. Варто зазначити, що стресовий стан негативно позначається на загальному здоров’ї людини. Майже всі хвороби викликані стресом. Психологічна напруженість, звичайно, потрібна нашому організму, щоб мозок працював якісно, але лише в малих дозах. Якщо ж стрес людина відчуває постійно, то стан її здоров’я значно погіршується, а життя стає важким.

Ще 16 квітня святкують День Чарлі Чапліна. Саме цього дня 1889 року народився легендарний актор чорно-білого кіно, режисер Чарлі Чаплін. Його всі вважають зворушливим митцем, який талановито володів акторською грою, не вживаючи ніяких слів. Чапліна заносять до переліку найуспішніших коміків, адже він умів успішно комбінувати гумор та трагізм.

16 квітня Всесвітній день крапки з комою. Подія була започаткована Емі Блеуел 2016 року, після того як її батько вкоротив собі віку. Тому дівчина вирішила створити особливий проєкт “Крапка з комою”, який допомагає людям запобігти суїциду в складних життєвих ситуаціях.

Нагадаємо, дніпровська легкоатлетка Ярослава Магучіх потрапила до списку Forbes.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , ,