У Дніпропетровській області проводять рейди по церквах: що на контролі

У церквах проводять рейди перед святом Великодня

15 квітня з метою попередження пожеж та надзвичайних ситуацій під час святкування Великодня фахівці ДСНС Кам'янського району провели профілактичні бесіди та інструктажі зі священнослужителями та настоятелями культових споруд,  аби попередити їх про дотримання протипожежного режиму під час святкувань. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Так, як під час даних святкувань можливе велике скупчення людей, використання ними під час літургій відкритого вогню, рятувальники в першу чергу переконалися в наявності первинних засобів пожежогасіння та оглянули утримання основних та запасних евакуаційних виходів.

Проінструктували наявний персонал про порядок дій під час пожежі, а також нагадали як правильно використовувати вогнегасники у випадку займання.

По завершенню бесіди фахівці залишили профілактичні листівки з корисною інформацією для застереження всіх відвідувачів культових споруд.

Також перед святкуванням Великодня, 15 квітня інспекторський склад Синельниківського району провели профілактичні інструктажі з настоятелями та прихожанами.

Фахівці ДСНС наголосили, що потрібно дотримуватися елементарних вимог під час встановлення свічок та лампадок. Вони не повинні розміщуватися ближче, як за метр до горючих основ. Свічники повинні бути стаціонарно зафіксовані, щоб запобігти їх перевертанню та розливу мастил на горючі основи.

Вогнеборці звернули увагу персоналу, що під час богослужінь збирається велика кількість людей, тому потрібно запобігти переповненню культових споруд. Потрібно звернути увагу на шляхи евакуації, щоб вони не були захаращені горючими предметами. Усі приміщення  мають бути забезпечені первинними засобами пожежогасіння. Під час свята вогнегасники мають бути на видному місці.

Окрім того, співробітники Служби порятунку наполягають на тому, щоб люди не ігнорували сигнал "Повітряна тривога". Необхідно чітко розуміти, де перебувають найближчі укриття, для спрямування вірян під час повітряної тривоги.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Дніпрі транспорт тиждень курсуватиме зі змінами

З 16 по 22 квітня 2024 року в зв’язку з ремонтом дорожнього покриття по вул. Богдана Хмельницького діятимуть зміни у русі громадського транспорту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Департаменту транспорту Дніпровської міської ради.

Як курсуватиме транспорт на лівому березі – читайте за посиланням.

Читайте також: У Дніпрі та області оновили графіки аварійного відключення світла (адреси)



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися