Сирний порятунок для серця: як моцарелла впливає на ваше здоров’я

Секрет цього сиру — у помірному вмісті жирів та натрію, багатстві білком та кальцієм, а також у пробіотиках, які товаришують із кишечником та імунітетом

Сирний порятунок для серця: як моцарелла впливає на ваше здоров’я
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

У світі сирів, де царюють пармезан, чеддер та дорблю, кардіологи радять звернути увагу на скромну моцареллу. Цей м’який італійський сир не лише тішить смакові рецептори, але й може стати союзником у боротьбі за здоров’я серця.

Чому ж моцарелла отримала таке визнання від фахівців? На це є кілька причин.

На відміну від багатьох інших сирів, моцарелла не перевантажує організм жирами та натрієм, які шкодять серцю. 100 грамів моцарели містять лише близько 4 грамів насичених жирів та 138 мг натрію.

Моцарелла — це чудове джерело білка (понад 6 грамів на 100 грамів), необхідного для росту та відновлення м’язів, а також кальцію, який робить кістки та зуби міцними. Також (як і інші ферментовані сири) містить пробіотики — живі бактерії, які благотворно впливають на роботу кишечника та зміцнюють імунітет.

Дослідження, опубліковане у 2022 році в журналі Nutrients, показало, що люди, які вживали сир, мали менший ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Звичайно, важливо обирати сир з розумом, віддаючи перевагу моцарелі з низьким вмістом жирів та натрію.

Рекомендації кардіологів:

  • Вживайте моцареллу в помірних кількостях. Не варто їсти сир щодня, але 2-3 рази на тиждень цілком допустимо.

  • Віддавайте перевагу свіжій моцарелі. Вона містить менше жирів та натрію, ніж сири, які довго зберігаються.

  • Поєднуйте моцареллу з корисними продуктами. Додайте її до салатів з овочами, цільнозерновим хлібом або готуйте піцу з цільнозернового тіста.

  • Відмовтеся від промислових сирів та оброблених продуктів. Вони можуть містити шкідливі трансжири, які негативно впливають на серце.

Як вибрати «правильну» моцареллу:

  • Віддавайте перевагу свіжому продукту — в ньому менше жирів та натрію, ніж у сирах, які довго зберігаються.

  • Шукайте моцареллу з низьким вмістом жиру.

  • Зверніть увагу на склад та уникайте продуктів з шкідливими добавками.

Моцарелла — це не лише смачний, але й корисний продукт, який може стати частиною здорового харчування. Додавши моцареллу до свого раціону, ви зробите крок назустріч здоров’ю серця! А щоб придбати смачний та корисний продукт із вигодою для гаманця, радимо ознайомитись із акціями на сири в супермаркетах вашого міста.

Читати статті на тему

2024.05.01 17:20
Рекомендації

Чисті решітки без зусиль: секрет блискучої кухні

Розповідаємо, як очистити решітки на плиті за допомогою простого та ефективного методу, застосовуючи для цього лише домашні засоби
2024.05.01 15:52
Рекомендації

Шкаралупа сама злущиться: як почистити яйця за лічені хвилини

Напередодні Великодня розповімо, як зробити так, що яйця чистились легко і ви могли насолодитися їх смаком сповна
2024.05.01 13:54
Рекомендації

Дріжджове тісто не підіймається: рятуємо опару

Не впадайте у відчай, якщо дріжджове тісто не піднялося: розповідаємо прості методи «реанімації», які допоможуть врятувати вашу випічку
2024.05.01 13:53
Рекомендації

Мед проти цукру: які корисні властивості цього продукту та протипоказання

Мед — дуже корисний продукт, проте і він має свої недоліки та вживати його можна не всім
2024.05.01 10:48
Рекомендації

Розморожування м’яса: 4 способи зробити це швидко та безпечно

Розглядаємо найпопулярніші методи розморожування м’яса, а також ділимося корисними порадами та лайфхаками