Українці зараз мають повний доступ до ринку праці в країнах Євросоюзу, отримавши можливість працювати на тих самих умовах, що й місцеві жителі. При цьому чимало їх продовжують працювати нелегально. У Польщі таких осіб зараз, згідно з офіційною статистикою, 4,8 тисячі.

Як пише преса, найпоширенішою практика праці без складеного договору є у сфері будівництва. На такий крок українці йдуть, щоби отримувати зарплату більше, адже роботодавцям у такому разі не потрібно платити за них податки.

Але неофіційна робота пов’язана із низкою ризиків, які можуть перекреслювати всі потенційні вигоди від порушення правил.

Зокрема, недобросовісний роботодавець може затримувати зарплату, платити не все чи взагалі не заплатити. Домогтися справедливості у такій ситуації буде неможливо.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“А для вас така робота матиме правові наслідки – штрафи, проблеми в отриманні посвідки на проживання, пильний контроль за вашим перебуванням або депортація в майбутньому”, – попереджають експерти.

Популярне: