На військовому аеродромі в Джанкої прогриміли вибухи — що відомо (ВІДЕО)

Джанкой. Ілюстративне фото: tribun.com.ua

В окупованому Криму сьогодні вночі, 17 квітня, прогриміли вибухи в місті Джанкой. За інформацією Telegram-каналу Astra, в районі військового аеродрому виникла пожежа, інформує FREEДОМ.

Про вибухи і пожежу в Джанкої також у соціальних мережах повідомляють і місцеві жителі. За їхніми даними, на місці вибухів розгорілася велика пожежа.

Супутник VIIRS/Suomi NPP зафіксував шість осередків загоряння на військовому аеродромі в Джанкої і поруч із ним, пише моніторингова група “Кримського вітру”.

Ситуацію в Джанкої сьогодні, 17 квітня, у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ прокоментувала начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. Зокрема, вона наголосила, що операція ще в роботі і про наслідки повідомлять пізніше.

“Давайте дочекаємося, поки догорить, тоді побачимо, що горіло. Немає сенсу зараз оголошувати той елемент операції, який ще в роботі. Ми намагаємося спиратися на ту інформацію, яку верифікували й отримали підтвердження”, — зазначила Гуменюк.

Вона також підтвердила, що в Джанкої є військовий аеродром, на якому фіксувалося базування російської військової авіації.

“І присутність засобів протиповітряної оборони теж там було зафіксовано. Але для того, щоб розуміти, що горіло, треба дочекатися, щоб згоріло”, — доповнила вона.

Як пишуть ЗМІ, на аеродромі в окупованому Джанкої базувалися ударні вертольоти, а також вертольоти прикордонної служби ФСБ РФ. Крім того, раніше на льотному полі фіксували пускові установки С-300/С-400.

Читайте також: Україна дотримується зобов’язань й завдає ударів по об’єктах у РФ виключно власними засобами — розбір Мусієнка

Нагадаємо, засновник благодійного фонду “Закриємо небо України”, генерал-лейтенант Ігор Романенко розповів, що постійний вплив Сил оборони України на тимчасово окупований Кримський півострів призвів до того, що російські розрахунки протиповітряної оборони там перебувають у стані психозу.

Прямий ефір