Україна працює над поверненням маленьких громадян на підконтрольну Києву територію

Головне за день:

Понад 150 українських дітей, які були викрадені та примусово переміщені Росією, були виявлені на території Німеччини. Цю інформацію оголосив глава Національної поліції України Іван Вигівський, під час зустрічі з президентом Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини Гольгером Мюнхом у Берліні.

“Завдяки співпраці з правоохоронними органами ФРН, ми виявили 161 українську дитину, які були викрадені та примусово переміщені Росією. Ці діти розшукувалися як примусово переміщені на тимчасово окуповані території або депортовані до Росії та Білорусі”, – зазначив Вигівський.

Також читайте: Продюсерка “20 днів у Маріуполі” розповіла про героїв фільму

Київ розраховує на підтримку своїх партнерів у притягненні російських воєнних злочинців до відповідальності як на внутрішньому, так і на міжнародному рівні. Зокрема, українське військово-політичне керівництво сподівається на співпрацю з Міжнародним кримінальним судом та Спеціальними трибуналами.

“Ми зацікавлені у спільних діях з нашими німецькими партнерами як на двосторонній основі, так і через Європол”, – підкреслив глава Нацполіції.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦