У Татарстані молодь від 14 років має намір залучити до роботи на підприємствах ОПК

Головне за день:

Уряд Республіки Татарстан (росія) розробив нову програму сприяння зайнятості молоді, в рамках якої підлітків віком від 14 років хочуть залучити до роботи на оборонних заводах. 

Як повідомляє “Комерсант Казань”, документ проходить антикорупційну експертизу. Він має спростити працевлаштування неповнолітніх (14-18 років), а також сприяти зайнятості підлітків із «сімей, які перебувають у соціально небезпечному становищі».

Зазначається, що окремим пунктом у програмі прописано «сприяння зайнятості молоді віком до 35 років на підприємствах оборонно-промислового комплексу».

Також читайте: Понад 150 викрадених росією українських дітей знайшли в Німеччині

Видання зазначає, що у Татарстані проживає мільйон молодих людей віком від 14 до 35 років. Однак чисельність молодої робочої сили в республіці знижується – через демографічну яму, та через те, що молодь все частіше віддає перевагу роботі «навчання за програмами загальної, середньої професійної та вищої освіти».

2023 року у Татарстані ухвалили проєкт поправок до Трудового кодексу, щоб залучати підлітків з 16 до 18 років до праці на шкідливих та небезпечних виробництвах.  

Згодом стало відомо, що студентів із «Алабуги» залучають до збирання безпілотників для фронту. Підліткам віком від 15 до 17 років доводиться працювати цілодобово, іноді без перерв на сон та їжу, а відмова від роботи загрожує відрахуванням.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦