Через затягування законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню відставки спікера Палати представників США Майка Джонсона вимагають вже навіть його однопартійці, зокрема, республіканець Томас Массі.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Зазначається, що попри те, що Массі є гострим критиком подальшої допомоги Україні, 16 квітня він заявив, що приєднається до конгресменки від республіканської партії Марджорі Тейлор Грін, яка подала клопотання про відставку Джонсона минулого місяця. Водночас поки що конгресменка не намагалася домогтися голосування.

Массі вважає, що Джонсон повинен дозволити Республіканській партії обрати нового лідера, а потім піти у відставку.

Сам спікер Палати представників заявив, що не піде у відставку.

Я не піду у відставку, і, на мою думку, це абсурдне уявлення, що хтось може внести пропозицію про відставку, коли ми просто намагаємося виконувати свою роботу. Нам потрібні тверді руки біля керма. Я вважаю себе спікером воєнного часу. Я не очікував, що цей шлях буде легким”, – заявив Джонсон.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У статті вказується, що спікер Палати представників зіткнувся з найбільшим викликом від моменту вступу на посаду минулої осені. Дедалі більше республіканців демонструють своє розчарування його лідерством. Вони також занепокоєні щодо пропозиції Джонсона ухвалити чотири окремі законопроєкти, об’єднати їх і передати до Сенату: щодо допомоги Україні, допомоги Ізраїлю, Тайваню та документ, що зосередиться на пріоритетах нацбезпеки і міститиме пропозицію оплатити допомогу Києву шляхом арешту російських активів, план надання частини допомоги у вигляді кредитів, нові санкції проти Ірану.

Джонсон пропонує проголосувати за все це у Палаті представників до кінця цього тижня. Однак є ознаки руйнування цих планів, оскільки депутати не оцінили ідею спікера.

Популярне: