Динозаври вимерли 65 млн років тому, однак є побоювання, що вони відродяться

Головне за день:

Науковці розглянули можливість повернення динозаврів внаслідок змін клімату. Навіть якщо вони вимерли понад 65 мільйонів років тому, існують спекуляції про їх можливе відродження.

Науковці вивчили можливість еволюції динозаврів, таких як тиранозаври, трицератопс та стегозаври, в умовах, подібних до тих, що панували у крейдяному періоді. Вони діляться цими роздумами на сторінках sciencefocus.com.

Експерти визнають, що прогнозувати еволюційний шлях важко через непередбачуваність, випадковість та вплив природного відбору. З усім тим, науковці вважають, що відбір відбувається миттєво, адаптуючи організми до змін навколишнього середовища.

Також читайте: Неймовірна історія порятунку двомісячної дівчинки з “Титаніку”

На думку палеонтолога Стівена Джейа Гульда, навіть найменші випадкові примхи можуть визначати подальший хід еволюції, і змінити її хід, якби ми могли перемотати життєву стрічку назад і натиснути “play”. Однак він підкреслює, що цей хід завжди був би інший, і можливо навіть набагато відмінний від сучасного.

Попри можливість повернення динозаврів, дослідники вважають, що це малоймовірно. Вони зауважують, що зникнення виду зазвичай остаточне, і навіть якщо середовище стане схожим на крейдяний період, це не означає, що динозаври повернуться. 

Експерти пояснюють, що, хоча деякі види можуть розвивати подібні адаптації, вони ніколи не повернуться у формі, як колись існували.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦