В Україні перерахували пенсії для працюючих пенсіонерів: коли прийдуть гроші

Цьогоріч перерахунок пенсій з урахуванням збільшеного стажу відбувся для 654 тисяч працюючих пенсіонерів.
В Україні перерахували пенсії для працюючих пенсіонерів: коли прийдуть гроші
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 1 квітня в Україні здійснюється автоматичний перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам за стаж, набутий в останні два роки. Коли відбудеться виплата підвищених пенсій, розповіли в Міністерстві соціальної політики.

Читайте також:

Розмір збільшення пенсії визначається для кожного пенсіонера індивідуально, залежно від тривалості страхового стажу й заробітної плати (доходу), з якої обчислюється пенсія. 

При цьому особисто звертатися для проведення перерахунку нікуди не потрібно. Він відбувається автоматично, за даними, які містить Державний реєстр застрахованих осіб.

Читайте також:

"Цьогоріч перерахунок пенсій з урахуванням збільшеного стажу відбувся для 654 тисяч працюючих пенсіонерів. Це близько 6,2% від їх загальної кількості (на 1 січня 2024 р. в Україні нараховувалось 10,51 млн пенсіонерів)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що виплата підвищених пенсій відбудеться в червні 2024 р. (з урахуванням підвищення за квітень та травень). Це пов'язано з тим, що перерахунок можливий після того, як до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату ЄСВ за 1 квартал. А такі звіти будуть подаватися по травень. 

Читайте також:

У міністерстві нагадали, що з 1 березня 2024 року мінімальна пенсія в Україні збільшилась з 2093 грн до 2361 грн, максимальна - з 20 930 грн до 23 610 грн, середній розмір склав 5791 грн (на 10,6% більше порівняно з березнем минулого року).

Раніше ми писали, що станом на 1 квітня 2024 року в Україні налічується 10,2 млн пенсіонерів. Вони можуть отримувати пенсійні виплати і через банк, і через Укрпошту.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK