Шпіц, мальтіпу та інші: на Одещині жінка дурила покупців породистих тварин

В Одеській області виявили шахрайську схему

Суд виніс обвинувальний вирок жінці, яка ошукала 22 особи, пропонуючи їм купувати в інтернеті породистих кошенят та цуценят, яких насправді не існувало. Загалом, зловмисниця завдала збитків на суму понад 55 тисяч гривень. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Поліція Одеського району виявила, що під різними іменами на одній з торгових платформ зловмисниця розміщувала оголошення про продаж вигаданих тварин, включаючи британську шиншилу, шпіца, мальтіпу, золотистого ретривера, чихуаху та інших. Після отримання передоплати від 500 до 6300 гривень, вона блокувала довірливих покупців або ігнорувала їх повідомлення.

За даними слідства, за цією шахрайською схемою стоїть 27-річна жителька Фонтанської сільської громади. Протягом п'яти місяців вона здійснила 22 обмани, завдавши збитків на загальну суму 55 600 гривень.

Правоохоронці під час обшуку у жінки вилучили банківські картки, мобільний телефон з повідомленнями від потерпілих та інші докази.

На основі зібраних доказів жінці оголосили обвинувачення за статтею 190 частини 1 та 2 Кримінального кодексу України – у шахрайстві шляхом зловживання довірою.

Суд, дослідивши матеріали розслідування, визнав жінку винною і призначив їй покарання у вигляді п'яти років обмеження волі з дворічним випробувальним строком. Вона повинна регулярно з'являтися до пробаційного органу та повідомляти про зміни у місці проживання, роботі або навчанні. У випадку порушення умов випробувального строку або скоєння нових правопорушень, її покарання може бути переглянуте на більш суворе.

Поліція закликає громадян бути обережними при покупці товарів і послуг в інтернеті та не робити передоплату невідомим продавцям.

Нагадаємо, Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт, побудований на матеріалах Державного бюро розслідувань, що завершило досудове розслідування щодо правоохоронця. Той, ведучи розслідування онлайн-шахрайства, взяв хабар від фігуранта кримінального провадження, обіцяючи йому захист від відповідальності. Деталі проведення схеми охоплювала вимагання 10 тисяч доларів США за зупинення справи та повернення вилученого майна. Пізніше правоохоронець поставив умову отримання 20% від прибутків шахрайської схеми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися