RU
 

Окупанти не проводять необхідні ремонти на ЗАЕС - Енергоатом

Текст: ,  17 квітня 2024, 14:45
0
320
Окупанти не проводять необхідні ремонти на ЗАЕС - Енергоатом
Фото: facebook.com/zapnpp
Після переведення четвертого енергоблоку ЗАЕС у "холодний зупин" в Енергоатома виникли побоювання, що в енергоблоці - серйозні дефекти

Петро Котін зазначає, що через некомпетентність набраного загарбниками персоналу фіксуються постійні відмови обладнання.

Необхідні ремонти та перевірки не проводяться на Запорізькій атомній електростанції через некомпетентність набраного окупантами персоналу. Про це заявив в.о. голови правління НАЕК Енергоатом Петро Котін в ефірі Radio NV.

За його словами, у зв'язку з браком кваліфікованого персоналу росіяни приймають на роботу на ЗАЕС усіх охочих.

"Це велика загроза обладнанню. Через некомпетентні дії цього персоналу постійно фіксуються відмови обладнання, й ситуація постійно погіршується. Не проводяться у повному обсязі ремонти і регламентні перевірки", - пояснив посадовець.

Він додав, що обладнання атомної електростанції потребує постійних перевірок згідно з графіками.

Після переведення четвертого енергоблоку ЗАЕС у "холодний зупин" в Енергоатома виникли побоювання, що в енергоблоці виявили серйозні дефекти.

Раніше повідомлялося, що британські спеціалісти мають докази фальсифікування росіянами безпілотної атаки на Запорізьку атомну електростанцію в тимчасово окупованому Енергодарі. 

Нагадаємо, МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив про три прямі влучання, здійснені у захисні конструкції головного реактора ЗАЕС. Росатом традиційно звинуватив в ударі українських військових.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: Энергоатом
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі