Скільки коштує однокімнатна квартира у Львові?

Скільки коштує однокімнатна квартира у Львові? - фото

Скільки коштує однокімнатна квартира у Львові? - фото

Суспільство
17 квiтня 15:01

Львів - місто, де історичні вулиці переплітаються з сучасними закладами, де кожна цеглинка має свою власну історію, а кожен будинок - душу. Прогулянки вузькими вуличками Львова, огляд архітектурних шедеврів та відвідування кав'ярень, що переповнені ароматом кави, надають відчуття, що час сповільнюється, даруючи незабутні миті спокою та насолоди.

Не дивно, що Львів називають одним з найкрасивіших міст України. Зі своєю багатою історією, культурою та архітектурою воно приваблює як місцевих мешканців, так і іноземців, які шукають комфортне житло. Туристам цікава подобова оренда, мешканцям чи гостям міста довготривала угода та придбання квадратних метрів в постійне користування.

Купити жито в місті Лева

Вузенькі вулиці викладені бруківкою, зелені парки, смачні заклади та ароматна кава запрошують гостей до західної Столиці. Львів має безліч цікавих місць для прогулянок та екскурсій, тут, мабуть, сконцентрована найбільша кількість старовинних памʼяток архітектури.

Не місто, а мрія для комфортного проживання. Крім затишної атмосфери, Львів пропонує й динамічний ринок нерухомості. Одним з найактуальніших питань залишається однокімнатна квартира у Львові, а саме її вартість.

Ціна може залежати від: 

1. Району

2. Інфраструктури

3. Площі

4. Умов та стану житла

Наприклад, квартири в центральних районах міста, поруч з історичними пам'ятками та головними атракціями, часто коштують дорожче, ніж ті, що розташовані на околицях.

Власні квадратні метри у Львові - мрія чи реальність?

Щодо купівлі житла Львів вражає різноманітністю пропозицій. Середня ціна за квадратний метр близько 1500 $. Отже, однушка обійдеться в 50-60 тисяч доларів. Однак це тільки середні дані, оскільки вартість може змінюватися залежно від різних факторів, таких як розмір квартири, її розташування, мебльованість, стан будівлі, наявність паркінгу, балкону, ліфта та інше. Місто пропонує приємний прайс в спальних районах та цікаві пропозиції в новобудовах.

Перше що впливає на вартість квартири - це район. В різних кінцях міста ціна на квадратний метр відрізняється. Так наприклад Галицький найдорожчий - 1 700 $, Залізничний найдешевший - 1 304 $, Личаківський - 1 604 $, Сихівський - 1 482 $, Франківський - 1 480 $, Шевченківський - 1 500 $.

В березні 2023 року у Галицькому районі квадратний метр однокімнатної квартири коштував трохи менше 1 700 $, в березні 2024 трохи більше ніж 1 900 $. Двокімнатні майже не змінились - 1 700 $, в трикімнатних та чотирикімнатних квартирах метр квадратний найдешевший - 1 600 $. Щоб більш детально ознайомитись з цінами та їх динамікою переходьте за посиланням.

Також важливо враховувати, що ринок нерухомості постійно змінюється, і ціни можуть коливатися залежно від сезону, економічної ситуації та інших обставин. Тому, перш ніж прийняти остаточне рішення щодо покупки або оренди рекомендується провести додаткове дослідження та звернутися до професійних агентів з нерухомості для отримання детальної консультації.

Загалом, незалежно від того, чи ви шукаєте тимчасове житло для оренди або плануєте купівлю власної квартири, Львів пропонує різноманітні варіанти на будь-який смак та гаманець. Обирайте найкраще та насолоджуйтеся ідеальним житлом у цьому чарівному місті!

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах