У Києві хочуть створити великий рекреаційний парк

Кияни створили петицію

Керівництво Києва отримало пропозицію щодо створення обширного рекреаційного парку на території гори Юрковиця.

Відповідну петицію оприлюднили на сайті Київради.

Сергій Литвяк, військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади ЗСУ та мешканець Подолу, висловив бажання мати величезний парк на Подолі, де ветерани, жителі та жительки Києва могли б насолоджуватися прогулянками серед дерев та мати доступ до озера.

І цей парк ми маємо на Подолі, проте зараз він знаходиться в руках лиходіїв. Мова йде про парк "Юрковиця", — зазначає Литвяк.

Він наголосив на тому, що у Києві дуже не вистачає місць для відпочинку, зокрема, пропонує створити щонайменше один великий парк на Подолі. Автор петиції пропонує перетворити Юрковицю на такий рекреаційний парк, з'єднавши її мостом з пагорбами Щекавиці. Також він виступає проти будівництва на території пам'ятки археології "Кирилівська стоянка".

Литвяк звернувся до влади Києва з проханням не укладати жодних договорів оренди по ділянці, де пропонує створити парк, та змінити її цільове призначення на "рекреаційну зону", щоб захистити від майбутніх забудов. Також він стверджує, що зараз ділянка "захоплена без договору" ТОВ "Керамблоки-Інвест", який також є власником будівлі колишнього пивного заводу Ріхтера на вулиці Кирилівській. Девелопер планує збудувати на території заводу новий житловий комплекс та обіцяє відреставрувати старовинні будівлі.

У свою чергу, автор петиції підкреслює, що забудовник не виконує вимоги охоронного договору і "нахабно руйнує" пам'ятку. Тому Литвяк пропонує варіант або зобов'язати девелопера виконувати умови охоронного договору та реставрувати будівлі заводу, або розпочати процес повернення цієї території у власність громади.

picture

Нагадаємо, у Чорнобилі помітили боброві будівельно-конструкторські довгобуди. Місцевий річковий бобер взявся за роботу над обгризанням берези, ймовірно, для будівництва греблі.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися