Компанія CATL розробила унікальну “екобатарею”, яка зберігатиме заряд 20 років

Компанія CATL, найбільший у світі виробник електричних акумуляторів, нещодавно оголосила про запуск унікальної системи зберігання енергії TENER, що має місткість 6,25 МВтг і здатна працювати зі 100% зарядом протягом перших п’яти років експлуатації. Це перша у світі система з такими характеристиками.

Повідомляється, що нова технологія CATL сприяє збільшенню енергомісткості батарей на 30% порівняно з попередніми моделями.


В основі TENER лежать літій-залізо-фосфатні батареї L-серії, поміщені у величезний контейнер, що нагадує морські вантажні блоки. Енергетична щільність установки становить 430 Втч/л.

Система спроектована для зберігання енергії, одержуваної від сонячної та вітрової енергії. Заявлений термін служби акумуляторної установки TENER становить 20 років, при цьому кількість циклів зарядки-розрядки перевищує 15 000.

Також CATL заявляє про безпрецедентний рівень безпеки, який раніше був нехарактерним для установок такої потужності. Це досягається завдяки використанню розробленої у компанії ШІ-платформи, яка в реальному часі стежитиме за показниками установки й попереджатиме про проблеми.

За твердженнями CATL, завдяки новій технології вдалося значно знизити показник відмов елементів у системі TENER, що робить її надійною та рентабельною.

Ціни на технологію TENER поки що не розголошуються, проте у CATL заявили, що вартість буде ринковою та конкурентоспроможною.

Джерело noworries

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше