Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль готує провокацію проти України: яку країну хоче задіяти
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль готує провокацію проти України: яку країну хоче задіяти

Москва намагатиметься звинуватити українських спецназівців у нібито використанні зброї іноземного походження під час бойових дій у Республіці Судан

17 квітня 2024, 15:20
Поділіться публікацією:

У Росії не припиняють спроби очорнити Україну в очах інших країн. Саме тому Кремль наказав підготувати провокацію проти України, пов'язану нібито з незаконним обігом західної зброї в Африці. Як передає портал "Коментарі", про це у своєму Telegram-каналі повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Кремль готує провокацію проти України: яку країну хоче задіяти

Кремль. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що на фоні ослаблення позицій Росії та її проксі-сил на Африканському континенті ворожі спецслужби готують чергову інформаційну спецоперацію, спрямовану проти України.

"Зокрема, Кремль намагатиметься звинуватити українських спецназівців у нібито використанні зброї іноземного походження під час бойових дій у Республіці Судан. Для цього російські пропагандисти планують оприлюднити у ЗМІ, зокрема у лівійських, замовні публікації та сфабриковані знімки "трофейної" зброї американського походження, раніше захопленого найманцями так званої ПВК "Вагнер" під час війни в Україні", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мета таких публікацій – дискредитація України та партнерів, а також звинувачення західних союзників у безконтрольному обігу зброї за участю України.

"Також Кремль намагатиметься акцентувати увагу на тому, що елітні українські спецпідрозділи беруть участь у бойових діях в Африці в той період, коли Росія веде геноцидну війну в самій Україні", — зазначили в ГУР.

Водночас додається, що у зв'язку з релігійними святами, які продовжуються у мусульманському світі, в тому числі й у частині країн Африки, російські спецслужби були змушені фабрикувати необхідні фотоматеріали на території Білорусі.

Читайте також на порталі "Коментарі" – мобілізація пішла не за планом: у ГУР розповіли із чим у Кремля виникли складнощі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Володимир

17 квітня 2024, 14:42

Шапка горить???


Новини