Головна Новини Дозвілля подорожі Європейські міста з найкращою кухнею: рейтинг від Which? Travel
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейські міста з найкращою кухнею: рейтинг від Which? Travel

Найкращі європейські міста для кулінарних мандрівників

17 квітня 2024, 15:30
Поділіться публікацією:

В останні роки кулінарний туризм набирає популярності серед мандрівників, які прагнуть не просто відвідати історичні місця, а й поринути у місцеву культуру через гастрономію. Видання Which? Travel провело опитування серед своїх читачів та склало список із семи міст Європи, які варто відвідати любителям вишуканої їжі та напоїв.

Європейські міста з найкращою кухнею: рейтинг від Which? Travel

Названі найкращі міста Європи для любителів поїсти

На першому місці опинився Краків, Польща. Це місто відоме не лише своїми історичними пам'ятниками, а й доступною, ситною їжею. Туристи особливо цінують місцеві пероги — традиційну страву польської кухні з різноманітними начинками, які нагадують українські вареники.

Валенсія, Іспанія, посідає друге місце. Це місто приваблює мандрівників своїми піщаними пляжами та багатою культурною спадщиною, а його гастрономічна карта включає знамениту паелью та орчату – солодкий напій з горіхів.

Третє місце дісталося Фуншалу, столиці Мадейри, Португалії. Виноградники на схилах та родючі вулканічні ґрунти дозволяють створювати знамениті кріплені вина. Рибний ринок та фермерський ринок пропонують багатий вибір свіжих продуктів.

Севілья та Барселона в Іспанії також увійшли до списку завдяки своєму розмаїттю тапас та морепродуктів. У Севільї слід спробувати мансаніллю, а в Барселоні — солону тріску та аррос негри, страву з рису з чорнилом кальмару.

Шосте місце займає Бордо, Франція, де високо цінуються місцеві вина, що подаються з телятиною та фірмовим десертом канелі. Нарешті, Брюгге, Бельгія, відомий своїм траппістським пивом та шоколадом, що робить його ідеальним місцем для любителів солодкого.

Цей рейтинг наголошує на унікальному поєднанні культурної різноманітності та кулінарних традицій, які роблять Європу ідеальним напрямком для гастрономічних подорожей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини