Головна Новини Світ США РФ може надихнутися бездіяльністю Заходу. До чого закликали в Мінфіні США
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ може надихнутися бездіяльністю Заходу. До чого закликали в Мінфіні США

Російський диктатор Володимир Путін може надихнутися бездіяльністю Заходу і подумати, що він вже втомився від України, заявила глава Мінфіну США Джанет Єллен, пише Reuters. Вона закликала негайно ухвалити рішення про допомогу Києву

17 квітня 2024, 15:33
Поділіться публікацією:

Міністр фінансів Сполучених Штатів, Джанет Єллен, висловила рішучість США та інших країн G7 в підтримці України та закликала Конгрес схвалити негайну військову та бюджетну допомогу для Києва.

РФ може надихнутися бездіяльністю Заходу. До чого закликали в Мінфіні США

Джанет Єллен

При цьому Єллен звернула увагу на те, що країна-агресор Росія може використовувати внутрішні дебати в Сполучених Штатах та інших країнах для того, щоб продовжувати діяти агресивно проти України.

При цьому американська чиновниця висловила занепокоєння із приводу того, РФ починає бачити ознаки того, що Сполучені Штати та союзники втомлюються від України, або їм стає важче у питанні пошуку шляхів для надання їй необхідної допомоги. При цьому Єллен припускає, що така ситуація дає країна-агресору надію, що вона може ще трохи почекати і врешті дочекатися того, що рішучість Заходу у підтримці України остаточно зникне.

Єллен зазначила, що вже проводила ряд консультацій щодо використання заморожених російських активів, і ця тема буде обговорена на зустрічі країн G7.

Згідно з даними Reuters, одним із варіантів, який розглядаються, є використання відсотків від заморожених активів РФ як застави за кредитами або облігаціями, випущеними для підтримки України, але без конфіскації активів.

При цьому Єллен також підкреслила, що західні лідери оцінюють ризики, в тому числі, пов’язаними із погрозами РФ, але вона виразила впевненість, що їх можна пом'якшити.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що західні ЗМІ також повідомляють про те, що російський диктатор Володимир Путін може виявитися правим, коли він очікував, що з часом Захід перестане підтримувати Україну у війні і надавати їй все необхідне для оборони.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини