Харківська область отримала понад 1000 генераторів з інших областей — ХОВА

Харківська область отримала понад 1000 генераторів з інших областей ХОВА.

Харківська область отримала понад 1000 генераторів з інших областей ХОВА. Фото: ХОВА

Події
17 квiтня 15:43

Харківській області передано понад 1000 генераторів різних потужностей від Херсонської, Вінницької, Тернопільської, Хмельницької, Київської, Волинської, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Сумської областей. Допомога продовжує надходити з інших регіонів України.

Про це повідомила прес-служба Харківської обласної військової адміністрації.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Голови Хмельницької, Волинської та Київської ОВА особисто були в Харкові і передали на потреби регіону чималу кількість акумульованої допомоги від обласних центрів, районів, громад, небайдужих благодійників, волонтерів та простих українців. А Херсонщина, яка, як і ми, щодня переживає, першою відгукнулася та надіслала партію необхідної техніки", – сказав начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Харківська область отримала понад 1000 генераторів з інших областей ХОВА.Харківська область отримала понад 1000 генераторів з інших областей ХОВА. Фото: ХОВА

Також найближчими днями очікується гуманітарна допомога із генераторами від Житомирської, Луганської, Львівської областей.

"На сьогоднішній день намагаємося дотримуватися планових відключень електроенергії для населення – 2-3 години на добу. Поступово цю ситуацію виправлятимемо. Принагідно хочу подякувати Офісу президента, уряду, Міністерству енергетики, Міністерству внутрішніх справ за надану допомогу. Адже досі відповідні служби працюють над ліквідацією наслідків ракетних ударів", – сказав Олег Синєгубов під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг у Харкові.

Харківська область отримала понад 1000 генераторів з інших областей ХОВА.Харківська область отримала понад 1000 генераторів з інших областей ХОВА. Фото: ХОВА

Голова Комітету ВР з питань енергетики та ЖКП Андрій Герус повідомив, що під час обговорень з USAID та Міжнародною організацією з міграції наголошувалась пріоритетність в наданні допомоги для Харківської області.

"Готуємо проекти підтримки, зокрема, для Харківської області. Наприклад, розглядається можливість встановлення сонячних електростанцій у лікарнях. Зі свого боку робитимемо все можливе, щоб допомогти Харківщині відновити електро- та теплопостачання. Хочемо тримати руку на пульсі та розуміти, які подальші кроки потрібні від нас, як від парламенту", – сказав Герус.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах