Як на Дніпропетровщині працює новостворений реабілітаційний центр

В новоствореному реабілітаційному центрі Дніпропетровщини українцям допомагають фізично та ментально відновитися після жахіть війни.

За словами лікарів, центр оснащено сучасними тренажерами та медобладнанням. Така апаратура пришвидшує реабілітацію пацієнтів.

«Це сучасна підвісна система. Вона слугує для розвантаження пацієнта. Якщо ми раніше займалися на столах або на спеціальних килимах, то тут все регулюється автоматично», – зазначив ерготерапевт Владислав.

У центрі працює мультидисциплінарна команда: реабілітологи, ерготерапевти, психологи, логопеди. Заняття проводять також в ігровому форматі.

«Цей апарат призначено для відновлення когнітивних функцій у людей, у яких було порушення мозкового кровообігу, або при травмах головного мозку. Тут є багато інтерактивних ігор, які можна включати пацієнтам», – поділилася ерготерапевтка Анна.

Реабілітаційні палати на базі різних відділень лікарні працюють ще з 2021 року. А от окремий центр сформували з них лише місяць тому.

«Зараз ми отримали своє окреме відділення, яке розташовано на п’яти тисячах квадратних метрів. У нас 17 палат – одномісні та двомісні, розраховані вони на 32 людини», – розповіла завідувачка центру фізичної медичної реабілітації обласної клініки Ольга.

До кінця 2024 року подібні заклади мають з’явитися ще у Кривому Розі та Кам’янському.

Детальніше дивіться в сюжеті Відкритого.

Журналістка: Ніколь Савченко

Підписуйтеся на наш Youtube-канал! Там на вас чекає ще більше відео.

Теги: , , , ,