Грузія охоплена масовими протестами проти законопроєкту про “іноагентів”, який опозиція та громадськість порівнюють з аналогічним законом у Росії.

Десятки тисяч людей вийшли на вулиці Тбілісі, щоб висловити своє обурення та закликати владу відхилити законопроєкт. Протести супроводжуються жорсткими діями з боку спецпідрозділів, які застосовують сльозогінний газ, водомети та затримують активістів.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі звернулася до лідерів Євросоюзу з проханням винести це питання на розгляд Євроради. Вона також заявила, що у разі ухвалення закону вона накладе на нього вето.

Опозиція та громадськість Грузії стурбовані тим, що законопроєкт про “іноагентів” буде використовуватися для залякування та придушення інакомислення. Вони порівнюють його з аналогічним законом у Росії, який використовується для переслідування незалежних ЗМІ та правозахисних організацій.

Противники законопроєкту також зазначають, що він суперечить прагненням Грузії до євроінтеграції та може поставити під загрозу членство країни в Європейському Союзі.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Європейські представники вже висловили критику законопроєкту. Комісар Ради Європи з прав людини закликав Грузію відкликати його, а посол ЄС в Грузії попередив, що він може загальмувати вступ країни до ЄС.

Популярне: