RU
 

Росіяни здійснили невдалі штурми біля Кринок, зазнавши втрат

Текст: ,  17 квітня 2024, 16:18
0
2045
Росіяни здійснили невдалі штурми біля Кринок, зазнавши втрат
Фото: Соцмережі (ілюстративне фото)
Росіяни відійшли із втратами

На тимчасово окупованій Херсонщині ворог здійснив 5 штурмів в напрямку плацдарму біля Кринок. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції.

Українські захисники відбили штурми російських загарбників на Оріхівському напрямку та на лівобережжі Дніпра. Про це 17 квітня повідомляють Сили оборони півдня.

Зазначається, що на Оріхівському напрямку окупанти здійснили 4 штурми, з яких 2 в районі Старомайорського, по 1 в районі Роботиного та Малої Токмачки. Успіху не мали. На лівобережжі Дніпра, на тимчасово окупованій Херсонщині, ворог здійснив 5 штурмів в напрямку плацдарму біля Кринок. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції.

У Силах оборони півдня додали, що росіяни на півдні тиснуть артилерійськими обстрілами, завдають авіаційних ударів, застосовують ударні дрони різних типів, не припиняючи аеророзвідку.

Внаслідок погодних умов, минулої доби суттєво знизилось застосування ворожих розвідувальних дронів. Зафіксовано проліт лише 18 одиниць, що в 10 разів менше звичних вже середньодобових показників, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, Сили оборони півдня завдають вогневого ураження по місцях дислокації окупантів, вогневих позиціях і тилах.

"Протягом доби отримали підтвердження, що у ворога стало менше на 104 окупанта і 9 одиниць озброєння та військової техніки", - зазначають військові.

За даними Сил оборони, знищено гармату, сім одиниць автомобільної техніки, антену управління БпЛА та спостережний пункт ворога.

Нагадаємо, за словами речниці Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, практично 60-70% штурмових груп ворога не повертається з Кринок на лівобережжі Херсонщини. У зв'язку з цим росіяни змушені підтягувати ресурси з тилу. 

Як повідомлялося, минулої доби найбільш гаряче було на Бахмутському, Авдіївському і Новопавлівському напрямках.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
У Польщі зробили заяву щодо повернення українських чоловіків додому
Потрібно прискорити постачання ЗСУ - Зеленський
У Німеччині побільшало прибічників поставок ракет Taurus Україні
За добу відбулося 96 боєзіткнень - Генштаб
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі