Воював за РФ: на Одещині засудили бійця загону "Ахмат"

Учасник окупаційних угруповань РФ отримав 15 років ув'язнення

Ще один зрадник, який перейшов на бік ворога та долучився до бойовиків у складі окупаційних угруповань РФ, за матеріалами СБУ зазнав судового покарання. Згідно з доказовою базою Служби безпеки, уродженець Одеської області, який переїхав до РФ у 2019 році, став частиною загону "Ахмат", що діє на окупованій території. Про це повідомляє Управління СБУ в Одеській області. 

Зрадник активно приймав участь у воєнних діях, включаючи захоплення державних будівель та штурми населених пунктів на Луганщині та Харківщині. Крім цього, засуджений розповсюджував пропаганду на користь агресії РФ проти України через соцмережі.

Суд визнав його винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, і призначив 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за статтею 111 Кримінального кодексу України.

Зараз засуджений перебуває на окупованій території. Початок терміну відбування покарання буде обчислюватися з дня його затримання та приведення вироку до виконання.

Нагадаємо, Служба безпеки України успішно провела спецоперацію щодо розгалуженої агентурної мережі Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ). У результаті цієї операції було одночасно затримано п'ятьох російських агентів, які діяли в Одеській, Запорізькій та Донецькій областях.

Крім того, Співробітники Служби безпеки України затримали російського інформатора, який проводив розвідку біля Миколаївського морпорту, збираючи дані про рух військових кораблів Збройних Сил України та їхні маршрути в Чорному морі. 

У селі Вовківське Доброславської селищної громади одна з місцевих мешканок потрапила під обвинувачення за підтримку окупаційної влади Росії та заперечення збройної агресії проти України. За ці злочинні дії їй загрожує до п'ятнадцяти років ув'язнення.

Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/9169


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися