У Києві виплатили понад 1,2 млн гривень зарплати "мертвим душам"

Вони працевлаштували до комунального підприємства десять підконтрольних громадян

Київська міська прокуратура подала до суду обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи. Трьох керівників дільниць комунального підприємства, яке відповідає за догляд за зеленими насадженнями у Подільському районі міста, підозрюють у зловживанні бюджетними коштами.

Про це повідомляє  пресслужба Київської міської прокуратури.

Слідство встановило, що службовці КП УЗН Подільського району працевлаштували до комунального підприємства десять підконтрольних громадян на посади сторожів та озеленювачів. При цьому керівники знали, що насправді ці працівники на робочому місці не були і жодної роботи не виконували.

Фігуранти вносили до офіційних документів дані "працівників", після чого на їхні банківські картки підприємство регулярно нараховувало зарплатню. За результатами експертизи встановлено, що за два роки функціонування схеми місцевому бюджету завдано збитків на суму понад 1,2 мільйонів гривень, — йдеться у повідомленні.

Прокурор вже подав позов в інтересах територіальної громади для відшкодування збитків, зазначених у справі. Тепер фігурантам може бути призначено до дванадцяти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю протягом трьох років, а також конфіскацію майна.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


хунта

18 квітня 2024, 12:57

интересно а когда добавят пособие инвалидам и пенсии пенсионерам ?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися