RU
 

Хакери намагаються атакувати комп'ютери Сил оборони

Текст: ,  17 квітня 2024, 17:05
0
459
Хакери намагаються атакувати комп ютери Сил оборони
Фото: pixabay.com
CERT-UA попереджає про кіберзагрозу для Сил оборони України

Зловмисники намагаються вразити комп’ютери українських військових шкідливим програмним забезпеченням.


Вороже кіберугруповання намагається отримати доступ до комп'ютерів українських військовослужбовців з метою викрадення документів. Це може статися за допомогою месенджера Signal. Про це повідомила Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України в середу, 17 квітня.
 
Зафіксовано підвищену активність угруповання UAC-0184, яке намагається отримати доступ до комп'ютерів військовослужбовців з метою викрадення документів і даних месенджерів.
 
"Зловмисники використовують популярні месенджери, соціальні мережі та інші платформи для знайомств і спілкування з метою поширення шкідливих програм", - пояснили в Держспецзв'язку.
 
Вони застосовують супровідні повідомлення-приманки, а саме документи про відкриття виконавчого провадження або кримінальної справи, відео бойових дій, а також запит на знайомство.
 
Крім цього зловмисники скидають файли або архіви з проханням допомогти в їх відкритті або ж обробці. Серед іншого використовуються шкідливі програми, зокрема для викрадення та вивантаження даних із комп'ютера, зокрема повідомлень і контактних даних месенджера Signal, який є доволі популярним серед військових.
 
У Держспецзв'язку повідомили, що хакери продовжуватимуть удосконалювати способи доставки шкідливих програм через месенджери, і будь-яка необачна онлайн-активність військовослужбовця полегшує зловмисникам визначення пріоритетних цілей для атак.

Нагадаємо, Росія посіла перше місце у світовому рейтингу кіберзлочинності, створеному у рамках дослідження Оксфордського університету та Університету Нового Південного Вельсу.

Раніше російські хакери намагалися проникнути в військові мережі України, але їм це не вдалося.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Удар КАБами: у Харкові уточнили число постраждалих
Енергоатом спростував фейк про "нештатну ситуацію" на Хмельницькій АЕС
У Росії українця засудили до 25 років тюрми "за підпал" залізниці
У ТЦК пояснили, чи мобілізовують водіїв-далекобійників
Один росіянин заочно отримав вирок, ще четверо - підозри у воєнних злочинах
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: хакерыкиберпреступностькибератакаВСУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі