Який овоч може стати найбільш прибутковим у новому сезоні: думка учасників ринку

Більшість учасників ринку вважають, що на цибулі вдасться добре заробити.
Який овоч може стати найбільш прибутковим у новому сезоні: думка учасників ринку
Ілюстративне фото / Getty Images

У сезоні 2024/25 років найприбутковішою овочевою культурою може стати цибуля. Більшість учасників ринку вважають, що на ній вдасться добре заробити. Про це свідчать результати анонімного опитування, проведеного профільним виданням EastFruit.

Читайте також:

Опитування проводилося без прив'язки до конкретного регіону, але більшість респондентів - це учасники ринку з України, Молдови, Узбекистану, Грузії та Таджикистану.

"Результати опитування, враховуючи втрати, яких зазнали фермери та трейдери на цибулі в сезоні, що минає, виявилися дещо несподіваними. Цибуля, як і роком раніше, знову опинилася поза конкуренцією, і знову більшість учасників ринку вважають, що на ній вдасться добре заробити", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Аналітики відзначають, що 41% учасників опитування віддає перевагу цибулі як культурі, яка допоможе фермерам заробити максимальний прибуток у новому сезоні.

Удвічі менше людей, 20%, проголосували за картоплю. Третє місце за потенційною прибутковістю посіла капуста, за неї проголосували 16% опитаних, морква опустилася на четверте місце з 13%.

Читайте також:

При цьому найменші очікування прибутку в новому сезоні від столового буряка. Лише 10% учасників проголосували за цю культуру. 

Раніше ми писали, що в Україні у 2024 році традиційні складові великоднього кошика, а саме паска, яйця, домашня ковбаса, буженина, сало, вершкове масло, м'який та твердий сири, хрін та сіль, обійдуться на сім'ю з 4-х осіб у 1422,05 грн. Це на 17,6% дорожче, ніж минулого року, коли такий самий набір продуктів коштував 1208,78 грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK