close-btn

Колишній аналітик Ark Invest опублікував важливе нагадування про халвінг

Біткоїн може виявитися не таким простим і передбачуваним, як здається на перший погляд

Колишній аналітик Ark Invest опублікував важливе нагадування про халвінг

Фото: unsplash.com

Халвінг Біткоїна — зараз найгарячіша тема в криптовалютному просторі. Але колишній аналітик Ark Invest Кріс Берніске припускає, що зменшення нагороди за видобуток блоку та циклічний рух Біткоїна не такі прості, як може здатися, на перший погляд.

Графік, що показує цикли Біткоїна після халвінгу, демонструє патерн стрибків і падінь протягом декількох років. Періоди після халвінгу часто починаються зі сплеску, за яким слідує фаза охолодження. Ми зараз перебуваємо в такій фазі, коли зростання сповільнилося, що спокушає “lettuce hands” (тих, хто швидко продає) скинути актив. Але історія підказує, що ті, хто тримається, можуть побачити кращі часи попереду.

“Дивлячись на поточний ціновий графік Біткоїна, ми бачимо опір в районі позначки $67 000, з підтримкою на рівні $62 000 та $50 000. Якщо головна криптовалюта утримається вище цього рівня підтримки та почне зростання, вона може спробувати повторно протестувати свої попередні максимуми біля позначки $67 000.”

“Прорив вище цього рівня може сигналізувати про початок нового сплеску. Однак, якщо Біткоїн опуститься нижче рівня підтримки у $62 000, ми можемо побачити подальше падіння, перш ніж відбудеться значне відновлення.”

Нагадування Бурніске є своєчасним, оскільки ринок демонструє слабкі результати. Халвінг часто є лише стартовим поштовхом, і подальші перегони можуть перевірити настрої інвесторів. Нинішній мінімум циклу вказує на період накопичення, час, коли віруючі в довгострокову цінність Біткоїна можуть побачити можливості там, де інші бачать стагнацію.

Для інвесторів основний висновок полягає в тому, що халвінг дійсно дав поштовх для зростання Біткоїна, але водночас, негайне зростання не гарантується ні до, ні після цієї події. Поточна фаза консолідації може бути затишшям перед наступним зростанням, але тільки час покаже.

Що кажуть інші експерти

Численні представники криптовалютного сектора активно висловлюють свої думки щодо майбутнього халвінгу BTC. Одним із них став творець цифрової валюти Bitcoin Cash (BCH) Роджер Вер. Він зазначив, що за минулі 3 процедури зменшення вдвічі нагород за видобуток блоку в мережі Bitcoin не відбулося чогось важливого. Експерт вважає, що і цього разу нічого не зміниться.

Засновник проєкту Sovryn Едан Яго не згоден з його думкою. За словами фахівця, це буде найважливіший халвінг з моменту 1-ї процедури. Він пояснив, що скорочення нагород за видобуток блоків принесе в Bitcoin нові активи у вигляді “рун”, а в наступному циклі технологія Bitcoin Rollups додасть масштабованість і програмованість. Експерт вважає, що блокчейн-простір перетвориться на найдефіцитніший обчислювальний ресурс у світі.

Раніше ми писали про те, чому $62 000 є вирішальною підтримкою для Біткоїна.

Вам може бути це цікаво:

google news