У Дніпрі відкрили меморіальну дошку полеглому герою

Перша за утвердженим дизайн-кодом встановлена пам’яті Дениса Ковача

Дніпрянка Олена Ковач дивиться на портрет свого сина. Хлопець був єдиною дитиною в родині. Меморіальну дошку на честь воїна Дениса Ковача установили на його рідній школі № 5. Він вчився там з 1 по 9 клас. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпровської міської ради.

"Денис був енергійним. Ми завжди були разом. Жив завжди на позитиві, як я! У нього було багато планів, мрій", — розповідає мама Олена.

Сьогодні Денису мало б виповнитися 28…але захисникові назавжди – 26. Чоловік загинув 26 травня 2022 року. До вторгнення навчався в Українському державному хіміко-технологічному університеті на факультеті "Комп’ютерних наук та інженерії". Очолював комітет студентської молоді.

"Коли він вирішив піти захищати державу, я не могла йому заборонити. Це був його вибір. Декілька днів Денис волонтерив, просто не виходив із-за керма авто. Хотів допомогти всім чим міг", — поділилася мати.

Згодом чоловік пішов у 128-му бригаду ТрО. "Денис не хотів пустити війну у рідний Дніпро. Взагалі люди, які долучились тоді до лав бригади, не планували воювати. Але у лютому 2022 року вони побороли страх і пішли зупиняти ворога. Тоді йшли кілометрові колони окупантів. У нас була одна мета – зупинити навалу, щоб не дійшло до міста. Щоб ми мали змогу сьогодні стояти в українському місті", — прокоментував Олександр Курбатов, начальник служби зв’язків з громадськістю 128-ї бригади ТрО.

"Ця дошка – перша, установлена за новим дизайн-кодом. Формат обговорювали з художниками, архітекторами та матерями загиблих героїв. Остаточний вигляд меморіальних дошок затверджено рішенням виконкому. Це гравіювання по металу. Воно не стирається. Триматиметься роками. На табличці установлено QR-код, за яким можна прочитати історію життя про загиблого героя. Згідно із нашим рішенням ця інформація має зберігатися довічно коштом Дніпровської територіальної громади", — підсумував Олександр Санжара, секретар Дніпровської міської ради.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Дніпрі ухвалили рішення видалити деякі дерева: де саме

У Дніпрі омолоджують здорові дерева та спилюють аварійні. Кипить робота по всьому місту, зокрема й у школах. Роблять за заявками мешканців та закладів освіти. Як розглядається заявка та які дерева можуть спиляти – читайте за посиланням.

Читайте також: У Кам’янському почали проводити рейди по пляжах 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися