RU
 

Київ міг перетнути "червону лінію" Путіна - ЗМІ

Текст: ,  17 квітня 2024, 18:33
0
17971
Київ міг перетнути  червону лінію  Путіна - ЗМІ
Фото: Міноборони РФ
РЛС 29Б6 Контейнер у Ковилкіно

Якщо дійсно постраждала РЛС Контейнер, то це може відповідати одній з "умов, що визначають можливість застосування Російською Федерацією ядерної зброї", як зазначено в указі президента РФ.

Україна могла перетнути одну з "червоних ліній" Росії для потенційного використання ядерної зброї. Про це повідомив американський журнал Newsweek у середу, 17 квітня.

Вказано, що мова йде про атаку безпілотників на загоризонтну РЛС 29Б6 Контейнер, яка знаходиться біля міста Ковилкіно у Мордовії. Ця система входить до системи розвідки та попередження про повітряно-космічний напад.

"Атаки безпілотників на російський радар, можливо, перетнули одну з червоних ліній Москви для потенційного використання ядерної зброї – "зрив дій у відповідь ядерних сил", згідно з формулюванням указу, підписаного президентом Володимиром Путіним у 2020 році", – пише видання.

Зазначається, що якщо дійсно постраждала радіолокаційна система Контейнер, то це може відповідати одній з "умов, що визначають можливість застосування Російською Федерацією ядерної зброї", як зазначено в указі президента РФ.

Йдеться про "отримання достовірної інформації про пуски балістичних ракет по територіях Російської Федерації та (або) її союзників", а також "застосування противником ядерної зброї або інших видів зброї масового ураження на територіях Російської Федерації та (або) її союзників", уточнює видання.

Також цю атаку теоретично можна пов’язати з "впливом противника на критично важливі державні чи військові об’єкти РФ, вихід з ладу яких призведе до зриву дій у відповідь ядерних сил", а також "агресією проти РФ із застосуванням звичайної зброї, коли під загрозою саме існування держави".

Раніше у березні Володимир Путін заявив, що Росія технічно готова до ядерної війни, і якщо США відправлять війська в Україну, це буде розглядатися як значна ескалація війни.

А у лютому Путін під час послання до Федеральних зборів пригрозив "трагічними наслідками" країнам, які наважаться відправити своїх військових в Україну.

Тоді в ЄС прокоментували заяви Путіна, зазначивши, що ядерні погрози є абсолютно неприйнятними і недоречними. А у США нагадали, що вже попереджали Росію про наслідки застосування ядерної зброї.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
РФ безуспішно намагається штурмувати острів Нестрига на Херсонщині - ЗСУ
В Україні планують збільшити кількість жінок-демінерів
У Криму атаковано три підрозділи ППО - соцмережі
У Мінветеранів анонсували запуск у Дії Е-посвідчення для ветеранів
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: РоссияУкраинавойнаПутинядерное оружиеядерная угрозаВладимир Путин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі