Головна Новини Дозвілля подорожі Комо планує запровадити вхідну плату для туристів: скільки доведеться платити
commentss НОВИНИ Всі новини

Комо планує запровадити вхідну плату для туристів: скільки доведеться платити

Відвідування озера Комо в Італії хочуть зробити платним

17 квітня 2024, 19:00
Поділіться публікацією:

У квітні 2024 року Венеція стала першим містом у світі, яке почало стягувати плату з туристів за вхід. Тепер до цієї ініціативи може приєднатись і інший відомий туристичний центр Італії – місто Комо.

Комо планує запровадити вхідну плату для туристів: скільки доведеться платити

Відвідування озера Комо в Італії хочуть зробити платним

Комо, розташований на березі однойменного озера — третього за величиною в Італії, щорічно приваблює близько 1,4 мільйонів відвідувачів. Цей регіон славиться своїми мальовничими містечками та селами, проте саме місто Комо може стати першим місцем на озері, де запровадять плату за відвідування.

Мер Комо, Алессандро Рапінезе, оголосив про плани запровадити щоденний збір із туристів, який працюватиме за принципом венеціанської моделі.

"Ми вже знаходимося в стадії обговорення туристичного податку. Важливі зміни починаються з конкретних дій, і ми готові йти цим шляхом", — сказав він в інтерв'ю для The Times.

Нововведення, швидше за все, торкнеться тих туристів, які приїжджають до Комо на один день. Передбачається, що такий захід допоможе зменшити наплив відвідувачів у пікові дні, такі як вихідні та свята.

Комо давно страждає на проблеми, пов'язані з масовим туризмом. Після того, як знаменитості на зразок Джорджа Клуні почали купувати тут нерухомість, а озеро стало локацією для зйомок популярних фільмів, кількість туристів різко зросла. Це призвело до перевантаження інфраструктури та зниження якості послуг, як зазначають деякі відвідувачі.

"Минулого року я відвідав озеро Комо і вирішив, що більше не повернуся. Занадто багато людей і дуже низька якість обслуговування", — поділився один із туристів у соціальній мережі X.

Минулого року Вілла дель Бальб'янелло на березі озера Комо, відома завдяки фільмам про Джеймса Бонда та "Зоряні війни", вже обмежила кількість відвідувачів до 1200 осіб на день, щоб захистити історичну будівлю від зносу. Це рішення було визнано "радикальним, але необхідним" для боротьби з перенаселенням, як зазначив італійський фонд довкілля (FAI).

Таким чином, плата за вхід може стати наступним кроком у спробі збалансувати туристичну активність та зберегти культурну та природну спадщину міста Комо.

Нагадаємо, що кілька муніципалітетів в Алгарві та інших регіонах Португалії вирішили запровадити туристичний податок, спрямований на стягування коштів для інвестицій у підтримку та розвиток туристичної інфраструктури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини