Головна Новини Суспільство Війна з Росією Американські ЗМІ заявили, що Україна провокує РФ на використання ядерної зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські ЗМІ заявили, що Україна провокує РФ на використання ядерної зброї

Видання Newsweek вийшло з матеріалом, в якому розповіло, що Україна перейшла «червону лінію» і провокує Росію на використання проти неї ядерної зброї

17 квітня 2024, 19:05 comments2214
Поділіться публікацією:

Як відзначає Newsweek, по всій ймовірності, безпілотні літальні апарати, що напали на російську радіолокаційну станцію, можливо, перетнули одну з так званих "червоних ліній" Москви для потенційного використання ядерної зброї, відповідно до формулювання указу Кремля, підписаного президентом Володимиром Путіним у 2020 році.

Американські ЗМІ заявили, що Україна провокує РФ на використання ядерної зброї

Ядерна зброя РФ

Як відзначає видання, вранці у середу, 17 квітня та 11 квітня українські безпілотники атакували 590-й окремий радіотехнічний центр у місті Ковилкино, яке знаходиться в Республіці Мордовія, приблизно за 360 ​​миль від кордону з Україною. На цьому об'єкті розташована горизонтальна радіолокаційна станція 29Б6 "Контейнер", яка є частиною російської мережі розвідки та раннього попередження про повітряно-космічні напади, включаючи використання балістичних ракет.

Джерела видання повідомляють, що наслідки нападу у середу все ще визначаються.

За повідомленнями українських ЗМІ, під час атаки 17 квітня було пошкоджено будівлю командного пункту, а російська влада заявили, що було збито два безпілотних літальних апарата.

Як відзначив політолог Тарас Загородній, скоро Україну будуть звинувачувати у спробі розпочату ядерну війну.

"Тобто неядерна країна провокує ядерну війну. Клоунада деяких сил у США продовжується. Значить на правильному шляху",
— відзначив у Фейсбуці експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що  в Росії заявили про те, що Україна нібито атакувала безпілотниками територією Республіки Мордовія. За заявами російського міністерства літальний апарат було знищено. Росіяни традиційно звинуватили Україну назвавши атаку по РФ "терористичною" та заявили, що їхнім засобам протиповітряної оборони начебто вдалось знищити українські безпілотники.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини