close-btn

У резервах криптобірж залишилося 2 млн BTC, що можуть зникнути через 9 місяців

Bybit, провідна криптовалютна біржа, опублікувала звіт, в якому прогнозується серйозне обмеження пропозиції біткоїнів на біржах протягом наступних дев’яти місяців

У резервах криптобірж залишилося 2 млн BTC, що можуть зникнути через 9 місяців

Фото згенеровано за допомогою chat.openai.com

Це пов’язано з халвінгом, що відбудеться вже за кілька днів. Ця подія, яка вдвічі зменшить винагороду за майнінг Біткоїна, може призвести до різкого скорочення доступної пропозиції BTC, що посилить його дефіцит.

Звіт Bybit свідчить, що резерви BTC зменшуються

У звіті вказується, що в резервах централізованих бірж по всьому світу залишилося лише 2 мільйони біткоїнів. При щоденному надходженні в середньому $500 млн у біржові фонди, що торгують біткоїнами (ETF), очікується, що приблизно 7 142 BTC будуть виводитися з бірж щодня.

Такими темпами всі запаси, що залишилися, можуть бути вичерпані всього за дев’ять місяців, що сигналізує про потенційний стрибок ринкової вартості Біткоїна через збільшення дефіциту.

Аналіз Bybit висвітлює співвідношення запасів до притоку (S2F) — показник, який використовується для оцінки дефіциту товару шляхом порівняння його поточного обігу з річним виробництвом.

До халвінгу коефіцієнт S2F Біткоїна становить 56, що близько до показника золота, який дорівнює 60. Очікується, що після зменшення винагороди для майнерів вдвічі цей показник для BTC зросте до 112, що зробить його значно рідкіснішим за золото і підвищить його привабливість.

Що каже Бен Чжоу, співзасновник і генеральний директор Bybit

Халвінг не лише зменшить пропозицію Біткоїна, але й підвищить його статус серед цифрових активів, подібно до золота. Цей дефіцит посилює ціннісну пропозицію BTC, особливо в очах інституційних інвесторів, які все частіше звертають на нього увагу після того, як США схвалили Bitcoin Spot ETF.

У звіті також зазначається, що цінова кореляція між Біткоїном та іншими криптовалютами залишається високою, що свідчить про те, що Біткоїн продовжує залишатися лідером крипторинку.

Коли відбудеться халвінг Біткоїна

Емісія Біткоїна обмежена 21 млн монет. Видобутком BTC займаються майнери. Сам процес вивільнення нових монет із мережі криптовалюти називають майнінгом.

Приблизно кожні 4 роки швидкість майнінгу Біткоїна знижується вдвічі через халвінг. Процес передбачає зниження наполовину нагороди, яку майнери отримують за видобуток BTC. Наприклад, після халвінгу 12 травня 2020 року винагорода майнерів впала з 12,5 BTC до 6,25 BTC за видобутий блок. Після халвінгу 2024 року винагорода знов зменшиться вдвічі — до 3,125 BTC, і так далі доти, доки всі монети не будуть добуті.

Халвінг Біткоїна, найімовірніше, відбудеться в ніч з 19 на 20 квітня. Точну дату передбачити складно, оскільки вона залежить від висоти блоку. Оскільки халвінг відбувається кожні 210 000 блоків, наступний халвінг очікується, коли висота блоку досягне 840 000.

Як до нього підготуватися, ми писали раніше у нашій статті.

Вам може бути це цікаво:

google news