Головна Новини Суспільство Війна з Росією Атака на «Контейнер». Чи дійсно РФ використає ядерку, як того боїться Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

Атака на «Контейнер». Чи дійсно РФ використає ядерку, як того боїться Захід

Захід так боїться перейти «червоні лінії», що сам може спровокувати Третю світову війну, вважає політолог Петро Олещук. За його словами, всі погрози РФ ядерною зброєю уже давно втратили свою актуальність

17 квітня 2024, 19:24
Поділіться публікацією:

Буквально вчора стало відомо, що підрозділи СБУ нещодавно вразили російську радіолокаційну станцію (РЛС) дальньої дії в Брянській області, яка контролювала небо на 700 км вглиб України. РЛС вартістю 100 млн доларів уразили сімома дронами-камікадзе літакового типу. Комплекс “Небо-У” допомагав ворогу виявляти українські засоби ураження та підтримував бомбардувальники, які атакують КАБами українське прикордоння. Крім того, у РФ стало менше можливостей виявляти повітряні цілі вздовж північного кордону України.

Атака на «Контейнер». Чи дійсно РФ використає ядерку, як того боїться Захід

Ядерна зброя РФ

А сьогодні в американському виданні Newsweek виходить публікація, що, мовляв "Україна перетнула червону лінію".

Мова про те, що Україна за допомогою безпілотника атакувала російський загоризонтний радар 29B6 "Контейнер", у місті Ковилкіно Республіки Мордовія.

Цей удар, на думку журналістів, є можливим порушенням однієї з червоних ліній для використання ядерної зброї — "зрив дій у відповідь ядерних сил", згідно з формулюванням указу Кремля, підписаного Путіним у 2020 році.

"У відповідь на це так і хочеться запитати в американців: "Власне, і що?". Можливо, усі ці "червоні лінії" існують лише у вашій власній свідомості, і навіть кремлівське керівництво не до кінця пам'ятає, де саме воно ті "лінії" проводило?"
— відзначив у Фейсбуці політолог Петро Олещук.

Він нагадав, що буквально вчора виходила чергова публікація на тему "червоних ліній". Зокрема,  Forbes написав, що український напад на Крим призведе до ядерного удару. Про це буцімто російський посол особисто сказав Ілону Маску. Видання заявляє, що це ймовірно і стало причиною того, що Маск відмовився фінансувати Starlink для України.

"І що? Чого тільки в тому Криму за останній час не траплялося. І де "червоні лінії"? Виходить, Маск записався у кремлівські пропагандисти даремно? Як у тому анекдоті — і "червоні лінії" не вберіг, і перед хлопцями незручно вийшло",
- відзначив політолог.

На його думку, концепція "червоних ліній", старанно вимальованих Заходом у випадку російської агресії проти України, уже давно втратила будь-який зв'язок з реальністю.

"Збити ракету, яка влітає у повітряний простір НАТО, це, як відомо, страшна "червона лінія". Її Величність Ракета або Його Високість Шахед не повинні збиватися силами НАТО, бо негайно настане щось страшне. Містичним чином це настільки вплине на бункерних дідів, що ті негайно кинуться оголошувати Третю світову",
— іронізує експерт.

За його словами, за два роки деескалації світ одержав таку "ескалацію", що колись видавалася майже неможливою.

"Що ж, думаю так і до Третьої світової додеескалювати недовго",
— підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що американське видання заявило, що Україна перейшла "червону лінію" та може спровокувати ядерний удар.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини